SAHİLDEKİ O YANGIN İLE İLGİLİ 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Sapanca sahil yolundaki iş yerlerinde çıkan yangında, 10 kafeterya kullanılamaz hale geldi, olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı. Olayın Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü'nün oluşturduğu özel ekip tarafından soruşturulduğu açıklandı.

Alınan bilgiye göre, Sapanca Gölü sahil yolundaki kafeteryalarda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangını gören vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sapanca İtfaiye Amirliğine bağlı ekiplerce yaklaşık 2 saatlik çalışma sonrasında kontrol altına alınan yangında 10 kafeterya kullanılamaz hale geldi.

Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer de olay yerine gelerek bilgi aldı.

Öte yangın bölgesine giden yol üzerinde bulunan Sanat Sokağı'ndaki bir dükkanın tentesi ile yine aynı yol üzerinde bulunan bir evde de yangın çıktı.

Olayın kundaklama olabileceği şüphesi üzerine soruşturma yürüten polis ekiplerinin güvenlik kamerası kayıtları üzerinde yaptığı inceleme sonrası C.Ş gözaltına alındı.

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü konuya ilişkin yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verdi:

"30.06.2018 günü gece geç saatlerde Sapanca ilçesi sahil kesiminde faaliyet gösteren 9 iş yeri ile kullanılmayan bir binada kundaklama sonucu meydana gelen yangın olaylarının soruşturulması için İl merkezinden Sapanca ilçesine takviye kuvvet göndermiş, soruşturmayı yürüten polis ekiplerince olay yerini gösteren tüm güvenlik kameraları incelenmiş, yakın çevredeki vatandaşlar ile mülakatlar yapılmış, görgü tanıklarının beyanları alınmıştır. Yapılan çalışmalar sonucu, olayı çeşitli suçlardan çok sayıda kaydı bulunan C. Ş., (44) isimli şahısın gerçekleştirdiği belirlenerek yapılan operasyon sonucu Sapanca ilçesinde bulunan ikametinin yakınında üzerinde 1 adet ruhsatsız tabanca ile yakalanmıştır. Sapanca ilçe Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alınan C. Ş.'nin işlemleri devam etmektedir."