PEYZAJ SEKTÖRÜ TEKNİKER ARIYOR

Sapanca MYO Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı öğrencilerine yönelik düzenlenen söyleşide, bütün fidancıların peyzaj teknikerlerine ihtiyaç duyduğu gerçeği ortaya çıktı.

Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı öğrencilerine yönelik söyleşiler düzenlendi. Söyleşiye katılarak öğrencilere tecrübelerini aktaran firma sahibi Ahmet Şeker, Sakarya'daki bütün fidancıların peyzaj teknikerlerine ihtiyacı olduğunu fakat ara eleman bulmakta zorlandıklarını söyledi.

Sektörün nasıl bir ara eleman istediğini ve nasıl iyi bir eleman olunacağını anlatan Şeker, "İyi bir eleman olmak için öğrencilik yıllarınızdan itibaren çok çalışmanız gerekir. Diğerlerinden farklı olmak için teknik bilginin yanında, iyi derecede bir yabancı dil bilmeniz de gerek. Hatta sürücü belgenizin olması dahi avantajdır. İşinin ehli olan bir eleman işsiz kalmaz" dedi.

Öğrencilere çok iyi bir bölümde okuduklarını ve işlerini sevmeleri gerektiğini ifade eden Şeker, Kimya Mühendisi olarak peyzaj işini 24 yıldır severek yaptığını söyledi.

Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Demir ise bölüm öğrencilerine bitki ıslahı ve tekniklerindeki son gelişmeler üzerine bilgiler aktardı. Demir, ülkemizde ve dünyada azalan tarım alanlarından dolayı iyi tohum kullanarak birim alandan daha fazla ürün almak zorunluluğunda olduklarına dikkat çekti.

Mısır, Ayçiçeği, Kolza ve Aspir bitkisinin ıslahı üzerinde çalıştığını belirten Demir, geliştirdikleri mısır tohumunun şu anda dünyada oldukça iyi konumda olan diğer firmalarla yarıştığını söyledi.

Demir ayrıca, iklimsel şartlara ve mesai kavramına bağlı olmamak kaydıyla okulu bitiren öğrencileri hemen işe alabileceklerini açıkladı.

Program sonunda, Peyzaj ve Süs Bitkileri Program Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Nurettin Kartal tarafından Ahmet Demir ve Ahmet Şeker'e teşekkür belgesi verildi.