PAZAR YERİ ARTIK ESNAF ODASINDA

Sapanca kapalı pazar yerinde Cuma günleri kurulan 261 adet standın işletme hakkı 1 yıl süreliğine Sapanca Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na kiralandı.

Sapanca Belediye Meclisi'nde alınan karar sonrası belediye ve esnaf odası arasında sözleşme imzalandı.

Sapanca Belediyesi'nde gerçekleşen sözleşmeye Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Alişan ve Sapanca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Tanta katıldı.

Başkan Özen, tören sonrası yapmış olduğu konuşmada, pazar yerinin kurulduğu alanı belirli bir sınır içerisine alarak çağdaş ve düzenli bir görünüme kavuşturmak istediklerini söyledi.

Özen, "Pazarın bitiminden sonra yapılması gereken temizlik faaliyetinde karşılaşılan güçlüklerin ortadan kaldırılması ve pazarcı esnafı ile doğrudan pazara mal getiren müstahsilin korunması suretiyle halkın semt pazarından ucuz, rahat, sağlıklı ve güvenli bir ortamda alışveriş etmesini amaçlıyoruz" dedi.

Sözleşmenin tüm taraflara hayırlı olmasını dileyen Başkan Alişan ise "Yerel yönetimler ile esnaflar arasındaki dayanışmanın bir örneğidir. Şehri birlikte yönetiyoruz. Sapanca Esnaf ve Sanatkarlar Odası bu sözleşme ile kendilerine düşen görevi en iyi şekilde yapmayı taahhüt ediyor. Sapanca'ya, Sapanca halkına, esnafımıza, belediyemize ve esnaf odamıza hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Taraflar arasında imzalanan sözleşme ile Sapanca Belediyesi'ne ait Rüstempaşa Mahallesi 13 ada 165 parsel ve çevresinde bulunan her biri 7,5 metrekare olan 261 adet pazar tezgah yeri; sebze, meyve, balık, bakliyat, süt, şarküteri vb. gıda, giyim ve züccaciye ürünleri satışı yapılması şartıyla 1 yıl süreyle Sapanca Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na kiralandı.