PAZAR, EN SAKİN GÜNLERİNİ YAŞIYOR

Kısa bir süre öncesine kadar adım atmakta zorlanacağınız Sapanca Kapalı Pazar Yerinde son günlerde yaşanan sakinlik dikkatlerden kaçmıyor.

ESNAFI DİNLEDİK

Sapanca Gazetesi, son günlerde yoğunluğun azaldığı pazaryerinde pazarcı esnafını dinledi. Pazar esnafının birçoğu ürünlerini eski fiyatlarla satmaya devam etse de vatandaşlar evlerinde kalmayı ve alışverişi azaltmayı tercih ediyor.

ESKİ FİYATLARLA SATIŞA DEVAM

Pazar esnaflarından Mehmet Temeş, satışlara eski fiyatlarla devam ettiklerini söyledi.

Temeş, "Fırsatçılık yapmıyor ülkemize sahip çıkıyoruz. Elimizdeki eski malımızı aynı fiyatlarla satmaya devam ediyoruz. Yeni mal alana kadarda bu böyle devam edecek. Yeni ürün alırken fiyatların yüzde 30-35 oranında daha yüksek olacağını düşünüyoruz. Çorabın ipliği, penyenin kumaşı yani neredeyse her şey yurtdışından geliyor. Bu kadar dışa bağımlı olmamamız ve üretmemiz gerekiyor" dedi.

"SATTIĞIMIZI YERİNE KOYAMIYORUZ"

Piyasa koşullarının düzeleceğini umduklarını ifade eden Samet Özaydın, "Şuan sattığımız malı yerine koyamıyoruz. Bugün 1 liraya sattığımız malı yerine koymak istediğimizde karşımıza fiyatı 1.5 lira olarak çıkıyor. Doların yükselmesinden önce de piyasalarda bir durgunluk vardı ancak doların yükselmesi durgunluğu iyice arttırdı.55 yaşındayım, 10 yaşımdan bu yana ticaretin içerisindeyim bu kadar durgun piyasa görmedim. Ama inşallah düzelecek, umudumuz o yönde" diye konuştu.

"OLAN MALI SATMIYORLAR"

Ürünlerin tüccarlar tarafından bilinçli olarak piyasaya az verildiğini ve bununda fiyatları daha fazla yükselttiğini belirten Abdülhamit uzun ise, "Dolar tüm esnaf arkadaşlarımız gibi bizi etkiledi. Özellikle yeni mal almakta zorlanıyoruz. Tüccarlar mala hem zam uyguluyorlar hem de kısıtlı sayıda piyasaya sürüyorlar. Yan sadece dolar artışı değil piyasayı yükseltmeye çalışan tüccarların da bu kötü durumda büyük etkisi var. Hem alırken hem de satarken zorlanıyoruz. Piyasanın bu durumu vatandaşı da etkiledi. Kendi tezgahım için ziyaretçi ve müşteri sayımın yüzde 30-40 azaldığını söyleyebilirim" dedi.