PASTA YAPMANIN İNCELİKLERİNİ ÖĞRENİYORLAR
Sapanca SAMEK'te yer alan pasta yapımı dersine katılan kursiyerler lezzetli ürünler hazırlamanın inceliklerini öğreniyor.
- GÜNCEL
- 06.04.2018 18:46
Derslere katılımın önemine dikkat çeken Eğitmen Melike Kayın, "Öğrencilerime iki farklı ders öğretiyorum birisi pastacılık diğeri İtalyan mutfağı. Derslerimize sıfırdan başlıyoruz ve bitiminde öğrencimizi işletmede çalışacak hale getiriyoruz. Bu derslere öğrencilerimizin katılımından çok memnunum çünkü ilgi çok fazla. SAMEK'i bitirdikten sonra kursiyerlerim kafede pasta yapımında ya da restoranda şef yardımcısı olarak görev yapabilirler. Öğrenciler derslere her zaman devam etmeli, uygulamalara katılmalı ve evlerinde yaptıklarımızı tekrar etmeliler. Bu sayede çok daha başarılı olacaklardır" dedi.
Kendilerine böyle bir imkan tanındığı yetkililere teşekkür eden Kursiyer Zeynep Tokuş ise "SAMEK ile ailem ve arkadaşlarım vasıtasıyla tanıştım. Ben bir ev hanımıyım ve elimde bir uğraş olmasını istedim. SAMEK'e yazıldım. Derslerimizi işlerken gruplara ayrılıyoruz ve ortaklaşa ürünler ortaya koyuyoruz. Günlük çalışmalarımızı evimizde de tekrar ederek daha başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Hayalim küçük bir kafe açmak, belki arkadaşlarımla toplanarak inşallah böyle bir kafeyi açabilirim. Belediyemize bize böyle bir mutfak ve imkan sunduğu için teşekkür ediyorum. Burada olmaktan çok keyif alıyorum" şeklinde konuştu.