OSMANLI MUTFAĞI KONUŞULDU

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sapanca Turizm Fakültesi Gastronomi Sohbetleri etkinliğinde bu hafta Osmanlı Mutfağı konuşuldu.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün her hafta düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği Gastronomi Sohbetleri etkinliklerinin dördüncüsü 4 Aralık 2019 Çarşamba günü Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Bilgin'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Bilgin, Osmanlı saray mutfağının fiziki yapısı, saray mutfağında kullanılan hammaddeler, sarayda yaşayanlara ve misafirlere hazırlanan yemekler ile saray mutfaklarında kullanılan ekipmanlar hakkındaki bilgilerini fakülte öğrencileri ile paylaştı.

Bilgin, konuşmasının sonunda ise öğrenciler ve akademisyenlerden gelen soruları yanıtladı. Etkinlik sonunda Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık tarafından Prof. Dr. Arif Bilgin'e plaket takdim edildi.

Gastronomi Sohbetlerinin beşincisi 11 Aralık 2019 Çarşamba günü Mine Ataman'ın konuk olacağı "Ekmek Sanatı" etkinliğiyle ile devam edecek.