ÖĞRETMENLER AVRUPA'YA GİDİYOR

Sapanca'daki çeşitli okullarda görev yapan 24 öğretmen "Zorba Olma Kardeş Ol" projesi kapsamında eğitim için Almanya ve İtalya'ya gidecek.

4 BİN 637 PROJE

Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün "Zorba Olma Kardeş Ol" başlıklı projesi , Avrupa Birliği tarafından desteklenen Erasmus+ Ana Eylem 1 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında değerlendirmeye alınan 4 bin 637 proje içinde 213 proje arasına girerek 55 bin 32 Avro hibe desteği almaya hak kazandı.

12 OKUL 24 ÖĞRETMEN

Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen proje kapsamında konsorsiyum okulları; Gazipaşa ilkokulu, Nebiye Ertan İlkokulu, Sapanca İlkokulu, Sinan Göksun İlkokulu, Tepebaşı Aktar İlkokulu, Alaçam Ortaokulu, Bilgin Özkaynak Ortaokulu, Kemal Yener Ortaokulu, Kemalettin Samipaşa Ortaokulu, Muazzez Sabri Gündoğar Ortaokulu, Nazmiye Ömer Sözer Ortaokulu ve Sinan Göksun Ortaokulu'nda görev yapan 24 öğretmen Almanya ve İtalya'da akran zorbalığı ile ilgili eğitim alacak.

ALMANYA VE İTALYA

Eğitimin ilk aşaması için 12 öğretmen, 20-28 Ocak tarihleri arasında Almanya'ya giderek eğitim alacak. Projenin ikinci aşamasında ise yine 12 öğretmen eğitim için İtalya'ya gidecek.

FARKLI BAKIŞ AÇILARI KAZANACAKLAR

Projenin içeriği hakkında bilgiler veren Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, "Zorba Olma Kardeş Ol Projesi" ile okullarımızda şiddet ve zorbalık riskini azaltıcı eğitim politikaları oluşturmayı hedefleyerek yola çıktık. Öğretmenlerimiz proje faaliyetleri ile akran zorbalığı ve önleyici tedbirler ile ilgili profesyonel destek alacak, yurt dışındaki iyi uygulama örneklerini tecrübe edecekler, aynı zamanda öğretmenlerimiz kişisel ve mesleki gelişimlerinde farklı bakış açıları kazanacaklar" dedi.