ÖĞRENCİLERİN SAKARYA DEYİNCE AKILLARINA GELEN KELİME

SAÜ'lü akademisyenin yaptığı ankete göre şehre dışarıdan gelen öğrencilerin Sakarya deyince aklına ilk olarak, 'SAÜ, Sapanca, Hafız ve Islama Köfte' cevapları geliyor. 

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi' Sapanca Turizm Fakültesi'nde dün sona erdi.

Sakarya Yenihaber Gazetesi'nde yer alan habere göre; İstanbul Gelişim ve Çin'in Zhejiang YueXiu Üniversitesi'nin katkı sağladığı kongrede Prof. Dr. Sima Nart'ın üniversite öğrencilerinin şehir imajı algısına yönelik yaptığı araştırma dikkat çekti. Sakarya'ya dışarıdan gelen öğrencilere yönelik ankette üniversite öğrencilerinin Sakarya'yı nasıl algıladıkları sorgulandı.

SAPANCA, HAFIZ VE KÖFTE

Ankete katılan öğrencilere Sakarya deyince ilk akla gelen kelimelerin ne olduğu soruldu. Öğrenciler öncelikli olarak, "SAÜ, Sapanca, Hafız ve Islama Köfte' cevaplarını verdi. Ankete katılan öğrenciler ilimizde yaşam kalitesini düşüren olumsuzlukları pahalı bir şehir olması, Sakarya halkının ve esnafının öğrenciye olumsuz davranışları, altyapı ve sosyal alanların yetersizliği, kiraların yüksekliği, sağlık hizmetlerinin yetersizliği ve çevre temizliğine dikkat edilmemesi olarak sıraladı.

YAŞAMA VURGUSU

Çalışmada ayrıca öğrencilerin yüzde 42'si Sakarya ile ilgili kurulan, 'Sakarya da çalışıp burada emekli olabilirim' cümlesine katılmadıklarını söyledi. Çalışmanın sonuç bölümünde "Sakarya; Sapanca gölü, Karadeniz sahili, Sakarya nehri, yaylaları ve yeşil tabiat örtüsü ile doğal güzellikleri açısından güçlü ve pozitif bir algıya sahiptir. Ancak doğaya saygı ve onu koruma anlamında algılanan imaj daha düşüktür. Mevcut sosyal ve hizmet mekanları, trafik yoğunluğu, eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim ve tüm bunların oluşturduğu şehirde yaşam kalitesi açısından olumlu ancak yüksek düzeyde olmayan algılama görülmektedir. Özellikle kültürel etkinliklerin sayısı ve çeşitliliği açısından düşük bir algı söz konusudur" denildi.