O GECEYE AİT ARAÇ İÇİ GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTILAR

Sapanca'da alkollü ve aşırı hızla kazaya neden olduğu iddia edilen F.C.U.'nun mahkeme tarafından salıverilmesinin ardından kazada ölen Osman Nuri Şıkkibar'ın arkadaşları o gece çekilen araç içi görüntüleri paylaştı.

8 Eylül'de meydana gelen ve Osman Nuri Şıkkibar'ın hayatını kaybettiği kazanın ardından tutuklanan diğer aracın sürücüsü F.C.U., avukatının 2. kez yaptığı başvuru sonrası 14 Kasım'da tahliye edildi.

Osman Nuri Şıkkibar'ın eşi Ecem Nur Şıkkibar'ın avukatı Nihan Sayın Yavuz, dosyaya hiçbir yeni delil girmediğini belirterek, tahliye kararına itiraz etti.

Kaza sonrasında sanık F.C.U.'nun kan örneğinin alınmadığını da öne süren avukat Nihan Sayın Yavuz, "Sanık, alkollü ve aşırı hızla kazaya neden olmuştur. Soruşturmada alkol oranı, sanığın bilinçli taksir ile suçu işlediğini ortaya çıkardı. İddianame de bu suçtan düzenlendi. Ancak soruşturma aşamasında, ölümle sonuçlanmış bir trafik kazasında alkol olmasına rağmen şüphelinin kan örneğini alınmadı" dedi.

Alkol kullanımına ait delillerin karartılmaya çalışıldığını iddia eden Osman Nuri Şıkkibar'ın arkadaşları o gece yaşanan kaza sonrası çekildiği iddia edilen ve alkol kutularının yer aldığı araç içi görüntüleri paylaştı.

Görüntüye haberin videosundan ulaşabilirsiniz.