O ARAZİ SATIŞ LİSTESİNDE

Fenerbahçe Spor Kulübünün yeni Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe TV'de katıldığı programda aralarında Sapanca Gölü'nün Serdivan kıyısında bulunan arazinin de bulunduğu gayrimenkul satışlarına yeşil ışık yaktı.

SASKİ YIKMIŞTI

Geçtiğimiz yıllarda Kırkpınar sahilinde bulunan kürek tesisinin içmesuyu havzasında bulunması sebebiyle Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından yıkılmasının ardından gölün Serdivan kıyısında yapılması planlanan tesislere ait arazi satışa çıkarılıyor.

CAMİAYA SESLENİŞTE KONUŞTU

Başkan Koç, geçen hafta Fenerbahçe TV'de katıldığı "camiaya sesleniş" programında "her zaman dediğim gibi spor kulübüyüz, gayrı menkul şirketi değiliz" sözleriyle Aziz Yıldırım döneminde bankalara borçlanılarak satın alınan arazilerin elden çıkarılmasına yeşil ışık yaktı.Burak Kızılhan ve Onur Akan'ın imar affından yararlanmak için çalıştığı arazilerin ipotekli olanlarının satılması ön kararı alındı.

SERDİVAN'DAKİ O ARAZİDE VAR

Kayışdağı, Ankara, Gebze, Düzce, Suadiye, Kayseri, Antalya, Edirne ve Fikirtepe'de bulunan tesis ve arazilerin arasında 2018 yılında Sapanca Gölü'nün Serdivan kıyısında yer alan 26 dönümlük arazide bulunuyor.  2018'de alınan bu arazi içerisine kürek evi ve Fenerbahçeliler evi yapılacaktı. Üzerinde 80 milyon TL'lik ipotek bulunan arazinin tahmini satış değeri ise 60-90 milyon TL olarak hesaplanıyor.

ELEŞTİRİ KONUSU OLMUŞTU

Dönemin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, araziye yapılacak tesis için Sakarya'ya gelerek Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ile görüşmüş daha sonra ise arazide incelemelerde bulunuştu. İçmesuyu havzasında olduğu gerekçesiyle Kırkpınar'da bulunan tesisin yıkılmasının ardından yine içmesuyu havzası içerisinde çok daha büyük bir tesisin yapılacak olması Sapanca'da eleştiri konusu olmuştu.