NEHİR, SAPANCA GÖLÜ VE KÖRFEZ

Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Fahrettin Abay, Cumhurbaşkanına seslenerek "Kanal İstanbul'u yapmayın, Sakarya Nehri, Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi'ni birleştirin" dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Fahrettin Abay, ulusal ve yerel gündemi değerlendirdi. Basına yaptığı yazılı açıklamada, günlerdir kamuoyunu meşgul eden Kanal İstanbul Projesine ısrar edilmesine anlam veremediklerini dile getiren İl Başkanı Fahrettin Abay, "Hem İstanbul'u hem doğal dengeyi aynı zamanda ekonomiyi mahvedecek kanal İstanbul projesine, Saadet Partisi Sakarya İl Başkanlığı olarak, Sayın Cumhurbaşkanımıza diyoruz ki, gelin bu projeyle geçmişte yaptığınız pişmanlık dolu itirafla 'İstanbul'a ihanet ettik.' sözüne tuz biber ekmeyin. Bu projeden vazgeçip, tüm bölgede ekonomik dengeleri değiştirecek, işsizliğe son verip tarıma ve sanayiye büyük katkı sağlayacak ve İstanbul Boğazını rahatlatacak Kanuni Sultan Süleyman'ın büyük hayali ve en son 1999 yılında Sakarya Valiliği'nin tekrar masaya yatırdığı, 140 km'lik Sakarya nehri, Sapanca Gölü, İzmit Körfezi arasını birleştiren ve Mimar Sinan yaklaşık 15 km kanal kazarak başlattığı Asrın projesi olan Karadeniz ve Marmara körfezini birleştirecek Su Kanalı projesini hayata geçirelim" diye konuştu.

Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Aday olarak 31 Mart yerel seçimlerinde bu projeyi hayata geçirmeyi vadettiğini hatırlatan Abay, "Bilim adamlarını yaptığı çalışmalar neticesinde yaklaşık 980 milyon dolara mal olacak ve yıllık 170 milyon dolar getirisi olacak bu projeyi hayata geçirip, milyonlarca gencimize hem iş imkanı sağlayıp, dünyanın en güçlü ekonomisiyle yarım kalan Kanuni'nin Sokollu Mehmet Paşa'nın, Mimar Sinan'ın hayalini gerçekleştirip ruhlarını yad edelim. Hem yüz milyarlarca liraya mal olacak kanal İstanbul projesiyle hem İstanbul'un geleceğini hem gelecek olan neslimize hem dünyanın incisi İstanbul'a ve ülkemize dünya döndükçe adına insanlığın ihanet diye anacağı bu büyük ihanetten vazgeçelim" dedi.