MİNİK YAZARLAR 4'ÜNCÜ KİTAPLARINI ÇIKARDI

Sapanca İlkokulu'nun minik yazarları 4. kitaplarının baskısını gerçekleştirdi. Öğrenciler yeni kitaplarını İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Nuri Dede ve İlçe Kaymakamı Bilgehan Bayar'a hediye etti.

Sapanca İlkokulu'nun minik yazarlarının yeni kitabı "Kuzucuklarımdan Sıcacık Öyküler" çıktı. Minik yazarlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede ve İlçe Kaymakamı Bilgehan Bayar'ı ziyaret ederek kitaplarını hediye etti.

Başarıları sebebiyle öğrencileri tebrik eden Müdür Dede, "Nitelikli bir yaşamın en önemli göstergelerinden biri kitap okumaktır. Bunun kitap yazma boyutuna taşınmasından ise ayrıca mutluyuz. Okumayan, okuduğunu anlamayan, yazılı ve sözlü anlatım beceri düşük bir neslin dar düşünme, sığ düşünme sorunuyla karşı karşıya olacağı kesindir. Bu becerilere sahip olmayan nesiller sadece bugünü değil, geleceğini de kaybedecek demektir" dedi.

Kaymakamı Bayar ise öğrencilere yazılı ve sözlü anlatım becerisinin, tüm zamanların en önemli becerisi olduğunu ve 21. yüzyılda karşılığı olan bir beceri olduğu söyledi.

Yazar olmak için iyi bir hayal gücü, kelime hazinesinin zengin olması ve iyi bir kitap okuru olmanın gerektiğini ifade eden Bayar, "Dilimizin güzelliklerini vurgulayarak, Türkçenin yabancı dillerin etkisinden kurtarılarak daha da zenginleştirilmesi için yazacağınız öykülerde Türkçe kelimelerin kullanılması gerekiyor" diye konuştu.