MİLLİ EĞİTİMDEN VELİLERE KAHVEHANEDE TOPLANTI

"Kah-Veli Saatler" projesi kapsamında Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş Sapanca'da Gümüşel Kıraathanesi'nde velilerle toplantı yaptı.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yeni projesi "Kah-Veli Saatler" kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, milli eğitim şube müdürleri ve öğretmenler Gümüşel Kıraathanesi'nde velilerle bir araya geldi.

"Bi Kahvenizi İçeriz" sloganı ile yola çıkılan proje hakkında bilgiler veren Müdür Durmuş, "Amacımız gelişen teknoloji ile birlikte ortaya çıkan problem alanları hakkında velilerle ve toplumun diğer kesimlerindeki vatandaşlarla sohbet etmek" dedi.

Aile içi iletişim, teknoloji ve madde bağımlılığı, sınav kaygısı gibi toplumun en güncel problemleri hakkında paylaşımlarda bulunacaklarını belirten Durmuş, "Çocuklarımıza el birliğiyle sahip çıkalım ve onların kötü alışkanlık edinmelerine engel olalım. Veli-Öğretmen-Öğrenci işbirliğinde çocuklarımızı yakından izleyelim ve onlara her konuda yardımcı olalım" diye konuştu.

Çocuk ve aile iletişiminin önemine dikkat çeken Durmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çocuklarımızla iletişimi asla koparmayalım. Aksi takdirde çocuklarımızla ilişki kuramadığımız zaman bu boşluğu art niyetli kişiler doldurur. Buna asla fırsat vermeyelim. Çağımızın en büyük sorunlarından biri madde bağımlılığıdır. Madde bağımlılığı yaşı çok alt seviyelere inmiştir. O nedenle hepimiz çok dikkatli olmalı ve çocuklarımızı sürekli kontrol altında tutmalıyız. Onları dinlemeli ve onları anlamalıyız. Böylesine güzel bir proje aracılığıyla sizlerle birlikte olmaktan büyük memnunluk duyuyorum."

Toplantıda daha sonra rehber öğretmenler tarafından çeşitli konularda sunumlar gerçekleştirildi. Program soru cevap bölümünün ardından sona erdi.