MEROSA ŞİRKETLER GRUBUNA 3 AYLIK EK SÜRE

Sapanca'da 5 yıldızlı otel yatırımı yarım kalan ve 5 ile 7 yıldızlı iki otel daha inşa edeceğini açıklayan Merosa Şirketler Grubu konkordato süresi 3 ay daha uzatıldı.

Yaklaşık 8 yıl önce Sapanca'da ikisi 5 diğeri ise 7 yıldızlı olmak üzere 3 otel inşa edeceklerini söyleyen şirkete Sakarya Valiliği tarafından Sapanca'da 2 arazi tahsis edilmişti. Fakat aradan geçen süre zarfında Kuruçeşme Mahallesi'ndeki 5 yıldızlı otelin inşaatı yarıda kalırken, diğer 5 yıldızlı ve Mahmudiye Mahallesinde yapılacağı iddia edilen ikinci otelin inşaatı ise hiç başlamadı.

KONKORDATO

Yüklü miktarda borcu olduğu iddia edilen şirketin Genel Müdürü Yusuf Katipoğlu geçtiğimiz yıl Sakarya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak 05.07.2021 tarihinde 1 yıl süre almıştı. Sürenin geçtiğimiz günlerde sona ermesinin ardından mahkeme şirkete 05.07.2022 tarihinden başlamak üzere 3 ay ek süre tanıdı.

MAHKEME KARARI

Mahkeme tarafından alınan kararlar şöyle:

"Davacılar Yusuf Katipoğlu, Merosa Uluslararası Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi ile arasında mahkememizde görülmekte olan Konkordato davası nedeniyle; davacı Merosa Uluslararası Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi ve Yusuf Katipoğlu'na verilen 05.07.2021 tarihinde başlayan 1 yıl süreli kesin mühlet kararının süresinin 05.07. 2022 tarihinde dolduğu görülmekle 05.07.2022 tarihinden itibaren 3 ay süre ile uzatılmasına, komiser heyeti olarak Prof. Dr. Yönetim ve Strateji SMMM Ali TAŞ, Prof Dr Mali Hukuk Habib Yıldız ile Prof. Dr. Mali Hukuk Selahattin Karabınar'ın görevinin devamına karar verilmiştir. 28.02.2018 tarih, 7101 sayılı Yasa'nın 16.maddesi ile değişik İİK'nun 288.maddesi gereğince; "alacaklıların, ilandan itibaren 7 günlük kesin süre içerisinde dilekçe ile itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleri ile birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri" hususu ilanen ihtar ve tebliğ olunur.