MEME KANSERİ İÇİN FARKINDALIK PROJESİ

SUBÜ, Sapanca Meslek Yüksekokulu öğrencileri Meme Kanserine dikkat çekmek ve meme kanserine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla  "Farkında Ol, Geç Kalma" adıyla sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı öğrencileri tarafından Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Başkanı Öğretim Görevlisi Dr. Serpil Çiğdem'in desteğiyle gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında seminer düzenlendi.

Sapanca KYK Kız Öğrenci Yurt Müdürü Hülya Ulama ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğrencilerinin birlikte organize ettiği seminerde Sapanca İlçe Sağlık Müdürü Dr. Arzu Ayan Bostancı tarafından öğrencilere meme kanseri ve korunma yolları hakkında bilgiler verildi.

Meme kanserinin kadınlarda görülen kanser tipleri arasında birinci sırada yer aldığını da ifade eden Dr. Bostancı, "Günümüzde her 8 kadından 1'i meme kanserine yakalanma riskiyle karşı karşıya. Meme kanseri kadınlar arasında yüzde 30'luk bir orana sahip. Aynı zamanda erken teşhiste tedavi başarısı en yüksek kanser türü. Burada da düzenli taramanın önemi bir kez daha önümüze çıkıyor" diye konuıştu.

Kadınların özellikle 40 yaşından sonra 2 yılda bir mamografi yani meme filmini çektirmeleri gerektiğini belirten Bostancı, "Meme kanserinin görülme sıklığı yaş ilerledikçe artıyor. En çok ise 50-70 yaş aralığında görülüyor. Ailede meme kanseri öyküsü bulunan kadınlarda ise bu risk çok daha fazla" dedi.

Etkinliğin sonunda Yurt Müdürü Ulama, yapılan sunumun gençleri bilinçlendirme adına son derece yararlı olduğunu ifade ederek projeyi gerçekleştiren Sapanca MYO öğrencileri Miray Üstüntaş, Sedanur Yılmaz, Dilara Ablak, Fatma Altınata ve Gülten Bilik ile katkı sağlayan Dr. Arzu Ayan Bostancı'ya teşekkür etti.