MEHMET AKİF ERSOY SAPANCA'DA ANILDI

12 Mart Mehmet Akif Ersoy'u Anma ve İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yıldönümünde Sapanca'da "İstiklal Marşı'nı Ezbere En Güzel Okuma" yarışması düzenlendi.

Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörlüğü'nde Nazmiye-Ömer Sözer Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenene yarışmaya ilçede bulunan okullarda öğrenim gören 6 okul öncesi, 9 ilkokul, 8 ortaokul ve 5 lise öğrencisi katıldı.

Yarışmadan okul öncesi kategorisinde; Sapanca İlkokulu öğrencisi Cemal Giray Demirci birinci olurken Alaçam Ortaokulu öğrencisi Ramazan Yasin Şahin ikinci, Gazipaşa İlkokulu öğrencisi Emir Yusuf Akarlar ise üçüncü oldu. İlkokul kategorisinde; Sapanca İlkokulu öğrencisi İrem Özkılıç birinci olurken Bilgin Özkaynak İlkokulu öğrencisi Hanzade Yılmaz ikinci, Nazmiye-Ömer Sözer İlkokulu öğrencisi Hilalnaz Kara üçüncü oldu. Ortaokul kategorisinde; Sinan Göksün Ortaokulu öğrencisi Serhat Kadir Muallim birinci, Alaçam Ortaokulu öğrencisi Berzah İskender ikinci, Sapanca İmam-Hatip Ortaokulu öğrencisi Nurefşin Akgün Akgün üçüncü oldu. Lise kategorisinde ise Sapanca Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Halat birinci olurken Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Beyza Bayrak ikinci, Sapanca Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Sedef Pistil ise üçüncü oldu.

Konuşmasında milli ve manevi değerlere dikkat çeken İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Seyfettin Kaymakçı "Ülkemizin zor süreçten geçtiği, bizleri bir arada tutan milli ve manevi değerlere her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu bu dönemde öğrencilerin bu bilinçle yetiştirilmesi son derece önemlidir. Bu yarışma, her ne kadar kural gereği dereceye girenleri olsa da, esasen bu milli ve manevi değeri benimseyen herkes gönlümüzün birincisidir" dedi.