MEDYA VE İLETİŞİMDEN GÜVENLİK SEMİNERİ

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu Medya ve İletişim Programı öğrencileri "Medya ve Güvenlik" konulu seminer düzenledi.

Medya Okuryazarlığı dersi kapsamında Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi'nde düzenlenen seminere; Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Yavuz, Sapanca MYO Müdürü Prof. Dr. Oğuz Türkay, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Kütük, İlçe Emniyet Müdürü Hakan İzmir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, Sapanca Meslek Yüksekokulu Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Servet Sezgin, Medya ve İletişim Programı Öğr. Gör. Zuhal Erol, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri, Aygül Üstünbostancı ve Furkan Aykun tarafından sunulan programda konuşan İletişim Programı Öğr. Gör. Zuhal Erol, medyanın önemi ve işlevlerine değindi, herkesin birer medya okuryazarı olarak doğru iletişim kurma ve doğru habere ulaşma konusunda dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

İHBARIN ÖNEMİ

Programa konuşmacı olarak katılan Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Biriminde görevli Polis Memuru Resul Karatosun ise tarihten ve yaşamdan örnekler vererek Türk milletinin birlik ve bütünlüğü sayesinde birçok şeyi başardığını belirtti. Karatosun, konuşmasının sonunda ise terörle mücadele konusunda terör ihbar hattının önemine değindi.

TEŞEKKÜR

Seminer sonunda söz alan Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, yapılan sunumun gençleri bilinçlendirme adına son derece yararlı olduğunu ifade ederek Medya ve İletişim Bölümü eğitmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

İLK PROGRAM

Sapanca Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Oğuz Türkay, gerçekleşen programın, bu yıl ilk öğrencilerini alan Medya ve İletişim Bölümü öğrencilerinin yapmış olduğu ilk etkinlik olduğunu hatırlattı ve katılımcılara teşekkür etti.

Program sonunda proje ekibi öğrencilerinin özel olarak hazırladıkları, kumaş üzerine nakış ile işlenen çerçeveli Türk Bayrakları, Kaymakam Bayar, sunumu gerçekleştiren Karatosun, Sapanca MYO Müdürü Türkay, Öğr. Gör. Zuhal Erol ve Servet Sezgin'e takdim edildi.