MECLİS TOPLANDI

Sapanca Belediyesi Temmuz ayı olağan toplantısı gerçekleşti.

TEMMUZ AYI MECLİSİ

Meclis salonunda düzenlenen toplantıya izinli olan CHP'li üye Nihat Arda Şahin katılmadı. Toplantı açılışında konuşan Belediye Başkanı Özcan Özen, seçim vaatleri arasında yer alan "Hoş Geldin Bebek" ve "Muhtarlık Ofisi" projelerinin hayata geçirildiğini "Bebek Bakım Ünitesi Projesi" ve "Zemin Satrancı" projelerinin ise bir aylık süreçte hayata geçeceğini söyledi. Zamanla tüm projeleri hayata geçireceklerini ifade eden Özen, "Elimizden geldiğince Sapanca'mıza hizmet edeceğiz. Bunu yaparken de asla ayrım yapmadan her yere herkese eşit davranmaya özen göstereceğiz" dedi.

BİR MADDE ÇIKTI, BİR MADDE EKLENDİ

Daha sonra söz alan AK Parti'li üye Ömer Susran Hunca 2. Madde olan, "Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin 19.06.2019 tarih ve 27713798.756.01 sayılı yazısı ile mülkiyeti Sapanca Belediyesi'ne ait olan, Fevziye Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanında kalan 108 ada 9 parsel ile Diğer Tarım Alanında kalan 108 ada 10 parsel ve 110 ada 9 numaralı parsellerin 'Sağlık Vadisi Projesi' kapsamında kullanılmak üzere Sakarya Büyükşehir Belediyesine tahsis talebinin görüşülmesi"ni çalışmaların tamamlanmaması sebebiyle geri çekmesi talebinde bulundu. Hunca ayrıca ek madde olarak "Sapanca Belediye Başkan Yardımcısının atanması"nın gündeme alınmasını istedi.

2. madde yapılan oylama ile gündemden çıkarılırken, ek madde ise oy birliğiyle gündeme alındı.

ETÜT VE PROJELER OFİSİ

Toplantının 1. maddesinde, "22.02.2007 tarih ve 26442 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Sapanca Belediyesine bağlı Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik gereğince hazırlanan Memur Kadro (Boş) Cetvelinin görüşerek karara bağlanması hususu" görüşüldü.

Madde hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Özen, "Her hangi bir alım söz konusu değil. Memur bir çalışanımızın kadrosunu aynı sevide yeni oluşturduğumuz Etüt ve Projeler Ofisi'ne alacağız" dedi.

Madde açıklamalar sonrası yapılan oylamada oybirliğiyle kabul edildi.

KOMİSYONDAN GELDİĞİ ŞEKLİYLE

Toplantının 2'nci maddesi "İlmiye 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı notlarına, Taban Alanı Kat Sayısı (TAKS) ve Kat Alanı Kat Sayısı (KAKS) ile ilgili maddelerin eklenmesine ilişkin hazırlanan İmar Komisyonu Raporu", 3'üncü maddesi "Kırkpınar 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı notlarına, Taban Alanı Kat Sayısı (TAKS) ve Kat Alanı Kat Sayısı (KAKS) ile ilgili maddelerin eklenmesine ilişkin hazırlanan İmar Komisyonu Raporu", 4'üncü maddesi "Kurtköy 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı notlarına, Taban Alanı Kat Sayısı (TAKS) ve Kat Alanı Kat Sayısı (KAKS) ile ilgili maddelerin eklenmesine ilişkin hazırlanan İmar Komisyonu Raporu", 5'inci maddesi "Mahmudiye Mahallesi, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı notlarına, Taban Alanı Kat Sayısı (TAKS) ve Kat Alanı Kat Sayısı (KAKS) ile ilgili maddelerin eklenmesine ilişkin hazırlanan İmar Komisyonu Raporu", 6'ncı maddesi "Yanık 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı notlarına, Taban Alanı Kat Sayısı (TAKS) ve Kat Alanı Kat Sayısı (KAKS) ile ilgili maddelerin eklenmesine ilişkin hazırlanan İmar Komisyonu Raporu", 7'nci maddesi "Ünlüce /Kuruçeşme 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı notlarına, Taban Alanı Kat Sayısı (TAKS) ve Kat Alanı Kat Sayısı (KAKS) ile ilgili maddelerin eklenmesine ilişkin hazırlanan İmar Komisyonu Raporu" ve 8'inci maddesi "Sapanca Merkez 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı notlarına, Taban Alanı Kat Sayısı (TAKS) ve Kat Alanı Kat Sayısı (KAKS) ile ilgili maddelerin eklenmesine ilişkin hazırlanan İmar Komisyonu Raporu" yapılan oylamada İmar Komisyonu'ndan geldiği şekliyle kabul edildi.

UZUNKUM YÜRÜYÜŞ YOLU

Toplantının gündem dışı bölümünde söz alan CHP'li üye Müjgan Gençer, Uzunkum Yürüyüş Yolu güzergahında çöplerin biriktiği yönünde kendilerine şikayetler ulaştığı ve bu konuda bir çalışma yapılıp yapılmadığı hakkında bilgi istedi.

Gençer'in sorusunu yanıtlayan Başkan Özen, kısa bir süre önce kendisinin de bölgede incelemelerde bulunduğu söyledi.

"TEMİZLENDİ"

Özen, "Durumu SASKİ'ye bildirdik ve ihbarımızın ardından bölgede temizlik çalışması başlatıldı. Daha sonra yine kontrole gittiğimde temizlenmişti ancak bu konuda vatandaşlarımızdan daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Konu temizlemek değil göle bu tür çöplerin atılmaması. Yine de bir kirlik söz konusuysa gerekeni yaparız" diye konuştu.