MAKARNA YAPIMINI YERİNDE İNCELEDİLER

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri Bolu'da bulunan Barilla Makarna Fabrikasına teknik gezi düzenledi.

Dünya Mutfağı dersi kapsamında Öğr. Gör. Taner Öztürk önderliğinde gerçekleşen gezide öğrenciler; üretim alanlarında makarna hazırlama aşamalarını sırasıyla görerek, durum buğdayının zarar görmeden irmik haline getirildiği değirmenleri inceledi.

Aşama aşama her basamağı yerinde inceleme fırsatı bulan öğrenciler irmiğin, su ve yumurta proteini ile birleşerek makarna hamurunun oluşmasından, hamurun makarna kesim kalıplarından geçirilmesine, kurutulmasına, kesilmesine ve paketlenerek depolanmasına kadar tüm safhalarını yerinde inceleme fırsatı buldu.

Öğrencilere ayrıca fabrika mühendislerinden Rıdvan Küçük ve satış pazarlama departmanından Seda Özbük tarafından teorik bilgiler aktarıldı.   

Öğr. Gör. Taner Öztürk'ün gezi sonrası Barilla fabrikası yöneticilerine teşekkür etti.