MADDE BAĞIMLILIĞI VE İRADE EĞİTİMİ

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Sapanca SGM'de "Madde Bağımlılığı ve İrade Eğitimi" konulu seminer düzenledi.

Seminerlerde çocuklara yönelik irade eğitimi sunulurken; velilere de madde bağımlılığına karşı alınacak tedbirler konusunda bilgiler verildi.

İRADE YÖNETİMİ

İrade eğitiminin gençlerin sorunları ile baş edebilmesinde önemli bir etkiye sahip olduğunu belirten Aile Danışmanı Semiha Özgür Sezer, "Hayır diyebilecek iradeye, doğru ile yanlışı ayırt edebilme becerisine sahip çocuklarımız olsun istiyoruz. Gençlerimiz ancak bilinçli tepkiler verirse kendilerini tehlikelerden koruyabilir. Ailelerin yaklaşım ve tutumlarının her alanda olduğu gibi madde bağımlılığını da engellemede önemli rolü vardır. Bu nedenle onların doğru bilgi ile çocuklarının hayatlarına dokunmalarına destek olacak eğitimler düzenliyoruz" dedi.

MADDE DOSTUMUZ DEĞİLDİR

Madde problemlinin ergenliğin sahte dostu olduğunu kaydeden Sezer "Aile üyelerinin bilgilenmesi, tutumunda değişiklik yapması bazen tek başına bile etkili olmaktadır. Bilinenin aksine aile desteği minimal düzeye indirirse bağımlıya yardımcı olabilir. Hayat koşullarının zorlaşması bağımlıyı tedaviye iter. Kişinin maddeyi bırakma yolunda motive olması gereklidir, zor kullanma ile tedavi yapılamaz" diye konuştu.