KYK SAPANCA YURDU HİZMETE GİRİYOR

Sapanca İlçe Kaymakamı Bilgehan Bayar, Sapanca'daki 500 kişilik KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) yurdunun bu yıl hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.

Yeni eğitim-öğretim yılı öncesi Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin Sapanca'da bulunan eğitim kurumları; Turizm Fakültesi, Sapanca Meslek Yüksekokulu, Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu'nda hazırlıklar tamamlandı.

YÜZDE 95'İ SAPANCA'YI TERCİH ETTİ

ÖSYM'nin yeni dönemde ilçemizde yer alan fakülte ve meslek yüksekokullarına ayırmış olduğu 1040 kontenjandan 985'i doldu.

OKULLARA GÖRE DAĞILIMLAR

23 Ağustos'ta sona eren kayıtlarda; Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümüne 50, Turizm İşletmeciliği bölümüne 41, Turizm Rehberliği bölümüne 62, Turizm Rehberliği (İÖ) bölümüne 41, Sapanca MYO Bankacılık ve Sigortacılık bölümüne 103, Bankacılık ve Sigortacılık (İÖ) bölümüne 82, Dış Ticaret bölümüne 82, Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümüne 103, Halkla İlişkiler ve Tanıtım (İÖ) bölümüne 49, Medya ve İletişim bölümüne 62, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümüne 62, Pazarlama bölümüne 32, Peyzaj ve Süs Bitkileri bölümüne 39, Sapanca Turizm MYO Aşçılık bölümüne 62, Turizm Animasyonu bölümüne 16,Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümüne 47, Turizm ve Seyahat Hizmetleri bölümüne 52 öğrenci yerleşti.

MÜJDE KAYMAKAMDAN GELDİ

İlçenin en büyük sorunlarından biri olan öğrencilerin barınma sorununa ise Sapanca İlçe Kaymakamı Bilgehan Bayar'dan müjdeli haber geldi.

500 kişilik kız öğrenci yurdunun 2019-2020 eğitim-öğretim yılında hizmet vermeye başlayacağını belirten Kaymakam Bayar, "İlçemizde yapımı devam eden KYK yurdunda çalışmalar tamamlanmak üzere. Yurdun hizmete girmesiyle ilçemizde öğrencilerimizin en büyük sorunlarından biri olan barınma sorunu da ortadan kalkmış olacak. Ben şimdiden eğitim amacıyla ilçemize gelecek olan öğrencilerimize hoş geldiniz diyorum" dedi.