KURTKÖY GENÇLİK VE KÜLTÜR MERKEZİ AÇILDI

Sapanca Belediyesi tarafından Kurtköy Mahallesi'nde yapılan Kurtköy Gençlik ve Kültür Merkezi, düzenlenen törenle açıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan programda Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının gösterisinin ardından Kurtköy Kız Kuran Kursu'nun minik öğrencileri tarafından ilahiler okundu.

Kurtköy Gençlik ve Kültür Merkezinin Osmanlı Mimari ile yapıldığını belirten Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, "Bu merkezimizin mahalledeki gençlerin, çocukların ve hanımların buluşma adresi olduğuna inanıyorum" dedi.

Konuşmasında Kurtköy Mahallesi'nde gerçekleştirilen hizmetler hakkında da bilgiler veren Yılmazer, şunları kaydetti:

"Kurtköy Kültür Merkezi, Kurtköy Şehit Ömer Halis Demir Spor Kompleksi, Kurtköy Düğün Salonunun tamamlanması, yaya alt geçidi düzenlenmesi, Kurtköy Vadi HES Projesi, sahil parke çalışması, otoban alt geçidinin beton yol ve yaya kaldırımının yapılması, koşu sahasının düzenlenmesi, Kurtköy girişinin kaldırımlarının granitle düzenlenmesi, 2 bin metrekare perde duvar yapımı, 4 bin ton sıcak asfaltlama, 24 bin metrekare soğuk asfalt yapımı, 5 bin metrekare parke yapımı, Kurtköyspor yaz okullarına destek sağlanması, Kurtköy Gençlik ve Kültür Merkezinde Arapça, çini, dikiş, el sanatları ve keçe olmak üzere 5 dalda kurs açılması ve toplamda 178 kursiyere eğitim verilmesi. Kurtköyümüze hizmetlerimiz bundan öncede olduğu bundan sonrada devam edecek"

Tören, protokol üyeleri ve misafirlerin katılımıyla kurdela kesiminin ardından, merkezin gezilmesi ile sona erdi.

Gerçekleştirilen açılış programına; Sapanca Kaymakamı Ali Ada, Cumhuriyet Savcısı Gökhan Düğer, Jandarma Komutanı Birol Ustaoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı Yunus Gümüşel, meclis üyeleri, daire müdürleri, STK başkan ve yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.