KÜREKTE BÜYÜK HEYECAN SAPANCA'DA BAŞLADI

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından Sapanca'da düzenlenen Büyükler Türkiye Şampiyonası ve Deniz Küreği Federasyon Kupası yarışları başladı.

Sapanca Gölü'ndeki Kırkpınar parkurunda 2 bin metre mesafede gerçekleştirilen yarışlarda, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Sümerspor Kürek, Altınboynuz, Sinop Kürek, Galata Kürek, Denizciler, Hereke Nuh Çimento Kürek, Türk Balıkadamlar, Anadolu Hisarı Kürek, İznikspor, Şişecam Çayırova, Sakarya Gençlik Merkezi, Ortadoğu Doğu Teknik Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi ve Koç Üniversitesi kulüplerinden sporcular mücadele ediyor. 

"SPORCULARA BAŞARILAR DİLEDİ"

Sapanca Gölündeki Kırkpınar parkurunda gerçekleştirilen Büyükler Türkiye Şampiyonası ve Deniz Küreği Federasyon Kupası yarışlarını, Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, Kürek Federasyonu Asbaşkanı Remzi Tan, Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, Federasyon yetkilileri ve sporseverler ile birlikte bir süre izleyen Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, sporcularla selamlaşarak başarılar diledi.

Kulüplerin birden fazla ekiple mücadele ettiği yarışlarda, deniz küreği 2 bin, master yarışları ise bin metre üzerinden yapılırken, yarışmalar büyük çekişmelere sahne oldu.

"DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ"

Dün başlayan ve yarın sona erecek şampiyonanın bugünkü yarışlarında birinciliği Galatasaray takımından Enes Yenipazarlı-Enes Gök, ikinciliği Fenerbahçe takımından Denizhan Aydın-Hamza Mert Avunduk ve üçüncülüğü Şişecam Çayırova takımından Oğuzhan Öztürk-Emircan Tunçtürk kazanırken, sporculara ödüllerini ve madalyalarını Vali Ahmet Nayir verdi.

Yarışların İlimizde yapılmasından memnuniyet duyduklarını belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, bu spora verdikleri katkılardan dolayı Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven'in şahsında Federasyon üyelerine teşekkür ederken, tüm sporcuları da tebrik etti.

İlk gün yarışlarında alınan sonuçlar şöyle:

23 Yaş Altı Erkekler Tek Çifte: 1- Galatasaray "A", 2- Fenerahçe "B", 3- Fenerbahçe "A".

23 Yaş Altı Erkekler İki Tek: 1- Galatasaray "A", 2- Galatasaray "B", 3- Fenerbahçe "A".

Kadınlar İki Çifte: 1- Fenerbahçe, 2- Galatasaray, 3- Şişecam Çayıorva.

Akademik Erkekler İki Tek: 1- Koç Üniversitesi, 2- Kadir Has Üniversitesi, 3- Boğaziçi Üniversitesi "A".

Hafif Kilo Kadınlar İki Çifte: 1- Fenerbahçe, 2- Galatasaray, 3- Şişecam Çayırova.

Deniz Küreği Kadınlar İki Çifte: 1- Anadolu Hisarı Kürek, 2- Altınboynuz "A", 3- Denizciler.

Deniz Küreği Erkekler Dört Çifte Dümenli: 1- Türk Balıkadamlar, 2- Beşiktaş, 3- Sümerspor Kürek.