KIRKPINAR KÜLTÜR MERKEZİ SERGİSİ AÇILDI

Sapanca Belediyesi Kırkpınar Kültür Merkezi'nin 2017-2018 yıl sonu sergisinde kursiyerler hünerlerini sergiledi.

Program öncesi kursiyerlere yönelik belediyeye ait üstü açık otobüsle şehir turu düzenlendi. Daha sonra ise bu yıl 3'üncüsü gerçekleşen kültür merkezi bahçesindeki sergi açılışına geçildi.

Program açılışında konuşan Sapanca Belediyesi Kültür Müdürü Şafak Başoğlu, eğitim ve öğretim yılı içerisinde 26 farklı dalda açılan 38 farklı kursta 875 kursiyerin eğitim aldığını söyledi.

Yaz dönemi kurslara ait kayıtlarında başladığını belirten Başoğlu, "Belediye başkanımızın verdiği talimat doğrultusunda ilk defa KOSGEB ile işbirliği yaparak kendi işinin patronu olmak isteyen 120 kişiye girişimcilik kursu açtık. Yaz döneminde çocuklara yönelik düzenlenecek olan gitar, keman, satranç ve çocuk korosu kurslarımız için kayıtlarımız devam ediyor. Bizlerden iş birliği esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne teşekkür ederim" dedi.

Belediye Başkanı Aydın Yılmazer ise belediyeciliğin sadece alt yapı hizmetlerinden ibaret olmadığını anlattı.

Her mahallede bilgi kültür evleri inşa edeceklerinin sözünü verdiklerini ve bunu da yerine getirdiklerini ifade eden Yılmazer, "Halkımızla geldik, halkımızla yürüyor, halkımızla yürüyeceğiz. Şuan bulunduğumuz bina belediye binasıydı. Halkımız kültür merkezi olması yönünde görüş bildirdi bizde kültür merkezi yaptık. Hep söylüyoruz hangi kursu istiyorsanız 10 kişi bir arya gelin, bizde milli eğitim ve halk eğitimle bir araya gelelim o kursu hayata geçirelim" diye konuştu.

Programda konuşmaların ardından KOSGEB girişimcilik kursu kursiyerlerine sertifikaları verildi. Eğitmenler Tuncay Karaçam ve Ali Özkan eşliğinde bağlama kursu kursiyerlerinin, eğitmen Gökçe Erdoğan eşliğinde gitar kursu kursiyerlerinin gösterileri gerçekleşti. Giyim kursu eğitmeni İlknur Albaş tarafından düzenlenen çocuk kıyafetleri defilesi, Muazzez Sabri Gündoğar İlkokulu 5-A sınıfı öğrencilerinin hazırlamış oldukları dans gösterileri büyük alkış aldı. Gösterilerin finalinde ise Neslihan Bostancı yönetimindeki halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi. Halk oyunlarının finalinde protokol üyeleri de oyunlara eşlik etti.

Program sergi açılışının ardından protokol üyelerinin stantları gezmesi ile sona erdi.

Sergi açılışına; Sapanca Kaymakamı Ali Ada, Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, İlçe Emniyet Müdür Güven Alan, Belediye Başkan Yardımcıları İsa Sezer ve Özcan Yavuz, AK Parti Sapanca İlçe Başkanı Yunus Gümüşel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, İlçe Müftüsü Faruk Çelik, Milli Eğitim Şube Müdürü Seyfettin Kaymakçı, İlçe Sağlık Müdürü Arzu Bostancı Ayan, belediye meclis üyeleri, AK Parti Kadınlar Kolu Başkanı Hatice Şahinoğlu, Sakarya KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Onur Kurtçu, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.