KIBRIS GAZİLERİNE MADALYA TAKDİM EDİLDİ

Sapanca Kaymakamlığı tarafından onurlarına düzenlenen iftar programında gazilerimize, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratları takdim edildi.

Sopeli Restoranda düzenlenen programda; Kıbrıs Gazileri; Bahattin Kurtoğlu, Hüseyin Makarnacı, Ali Şahin, Mehmet Demirci, Hasan Fehmi Çorbacıoğlu, İbrahim Altuner, Salih Adıyaman, Yusuf Serbes, Celal Yıldız, Şükrü Şirin, Ali Öktem, Ali Futa Alemdar ve Cavit Bostan'a Milli Mücadele Madalyası ve Beratları takdim edildi.

Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Belediye Başkanı Özcan Özen, iftar öncesi masaları tek tek dolaşarak gazilerimiz ve gazi aileleri ile bir süre sohbet etti.

Sapanca'da 16 Kıbrıs Gazisi bulunduğunu açıklayan Kaymakam Bayar, "Kahramanlarımız olan gazilerimiz şu an aramızda bulunuyorlar. O günlerde neler yaşadıklarını en iyi kendileri biliyor. 'Biz de şehit olmaya hazırız' dediler ve yüce mevla kendilerine gazilik unvanı nasip eyledi. Bu Kahramanlarımız, ailelerine de Gazi ailesi olma övüncünü ve unvanı kazandırdılar.

Bugün işlemleri tamamlanan ve madalyaları bizlere ulaşan 13 gazimize madalyalarını takdim edeceğiz. Diğer 3 gazimizin işlemleri ise sürüyor en kısa süre inşallah o madalyaları da sahiplerine takdim edeceğiz" dedi.

Bayar daha sonra Kıbrıs Gazilerine madalyalarını takdim etti.