KAPASİTESİNİ 50 KAT ARTTIRMAK İÇİN BAŞVURDU

Sapanca'da kaynak suyu şişeleme tesisi bulunan bir fabrika, çeşitli ürün gruplarındaki kapasitesini yaklaşık 50 kat arttırmak için başvuru yaptı.

Kırkpınar Hasanpaşa Mahallesi Şehit Cevdet Koç Caddesi'nde gazlı ve gazsız içecek sektöründe faaliyet gösteren firma, üretim kapasitesini yaklaşık 50 kat arttırmaya yönelik hazırladığı projesini ÇED süreci için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne sundu.

Firmanın yeni projesi ile kaynak suyu üretimi dışındaki üretimini arttırmayı ve yeni ürünler piyasaya sürmeyi hedeflediği öğrenildi.

Fabrika hazırladığı projesinde içme suyu ve maden suları haricinde ürettiği veya üretmeye başlayacağı şuan 984 bin lt/yıl olan limonata, gazoz, kolalı içecekler, meyveli içecekler, tonik, buzlu çay vb. içeceklerin üretim kapasitesini 48 milyon 875 bin lt/yıl a çıkarmak istediği bilgisi yer alıyor.

Söz konusu fabrika, belediyenin girişimi ile yaptırılan ve halka ücretsiz su vermesi gereken, "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Çeşmeleri"ni açmadığı için eleştiri konusu olmuştu.