KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI MÜCADELE GÜNÜ

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Sapanca'da program düzenlendi.

Sapanca Kaymakamlığı, Sapanca Belediyesi, Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sapanca Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Sapanca Sinan Göksun Ortaokulu tarafından düzenlenen program Sapanca sosyal Gelişim Merkezi Salonu'nda düzenlendi.

Program açılışında konuşan Sakarya Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Yadigar Ekerbiçer, bu tür programların kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi adına kadın haklarının korunup geliştirilmesine ve sorunlara karşı duyarlı olmaya zemin teşkil etmesi temennisinde bulundu.

Ekerbiçer, konuşmasının devamında ise istatistikler içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Programda daha sonra ise Sapanca Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından hazırlanan "Korkama, Saklama, Susma, Yalnız Değilsin" isimli kısa filmin gösterimi, Sapanca Sinan Göksun Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan skeç, oratorya, drama, sosyal deney ve koro gösterimleri gerçekleşti.

HERKES EŞİT HAKKA SAHİPTİR

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen; "Unutulmamalıdır ki, ailenin sağlık ve mutluluğu, toplumun huzur ve güveni ancak kadınlarımızın saygı, sevgi ve adalet görmesiyle mümkündür. Kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla ilan edilen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle tüm kadınlarımızın şiddetten uzak sağlıklı ve huzurlu bir ömür geçirmelerini diliyorum. Bizim kültürümüz ve inancımız hakkın yanında yer almayı gerektirir. Hak'ta ise kız çocuğu ve oğlan çocuğu, erkek ve kadın, anne ile baba, dede ile nene, herkes eşit hakka sahiptir" dedi.

Program sonunda "Hayatımızda Kadın" konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğrencilere Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar ödülleri takdim edildi.