İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜNÜN 98. YILDÖNÜMÜ

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 98. Yıldönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında Sapanca'da program düzenlendi.

Şehit Albay Güner Ekici Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen programa Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, İlçe Emniyet Müdürü Hakan İzmir, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Kütük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Seyfettin Kaymakçı ve Çiğdem Ayanoğlu, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Şehit Albay Güner Ekici Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Kuran'ı Kerim okundu.

"Ordunun Duası" isimli şiirin okunmasının ardından Tarih Öğretmeni Mahmut Çolak günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Programda daha sonra ise; 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ilçe protokolü tarafından ödülleri takdim edildi.

Program; şiir sunumları, video gösterimi ve video sunumunun ardından oratoryo gösterisiyle sona erdi.