İMAM HATİP LİSESİ'NDEN ŞEHİTLER GÜNÜ PROGRAMI

Sapanca Anadolu İmam Hatip Lisesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla program düzenledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti.

Sapanca Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından sergilenen "Çanakkale Geçilmez" isimli oratoryo izleyenler tarafından tam not aldı.  Program sonunda ise 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla ilçe genelindeki okullarda düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül ve hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Ödül töreni öncesi konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, "Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin hür yaşama aşkının ibret verici bir mücadelesidir. Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde aktarmaktır. 18 Mart Şehitler Günü vesilesiyle tüm aziz şehitlerimizi, gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum" dedi.

Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen programa; Sapanca Kaymakamı Ali Ada, Belediye Başkan Yardımcısı İsa Sezer, Sapanca Kıdemli Cumhuriyet Savcısı Gökhan Düğer, İlçe Emniyet Müdürü Güven Alan, İlçe Jandarma Komutanı Birol Ustaoğlu, Ak Parti Sapanca İlçe Başkanı Yunus Gümüşel, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, daire amirleri, şube müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.