İMAM HATİP'İN ESKİ BİNASI NE OLACAK?

Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında boşa çıkacak olan Sapanca İmam Hatip Ortaokulu binası için 2 kurum harekete geçti.

Binanın sahibi Sapanca İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği adına açıklama yapan Başkanı İbrahim Memigüven, "Sapanca halkı nasıl isterse biz o yönde karar veririz" dedi.

1996-97 yıllarında alınan bir kararla Sapanca ilçesine İmam Hatip Lisesi kazandırmak için harekete geçtiklerini ve dernek kurduklarını belirten Sapanca İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Memigüven, 1999 Marmara Depremi sonrası okulun geçici bir süre Sapanca Meslek Yüksekokulu'na tahsis edildiğini söyledi.

Derneğin 30 üyesi bulunduğunu ifade eden Memigüven, "O günlerde böyle bir karar aldık ve hayırsever vatandaşların, Sapancalıların desteği ile okulu yaklaşık 3 yıllık bir süreçte tamamladık. Deprem sonrası bu binayı 13 yıl Sapanca Meslek Yüksekokulu kullandı. Binamız tekrar boşa çıkınca derneğimiz tarafından asıl yapılma amacı olan imam hatip ortaokulu ve lisesi olarak hizmet vermeye başladı" diye konuştu.

BİNA BOŞALIYOR

Binanın eğitim-öğretim yılı sonunda boşa çıkacağını hatırlatan Memigüven, "5 yılın ardından okul yetersiz kalınca devletimiz tarafından daha büyük bir okul yapıldı ve önümüzdeki eğitim-öğretim yılında imam hatip lisesi ve ortaokulu bu yeni binada hizmet vermeye başlayacak. Derneğimize ait olan bina ise boşa çıkacak. Bu binanın tekrar ilçemizin insanlarına hizmet etmek için kullanılması, özellikle gençlerimizin iyi birer birey olarak yetişmesi için çalışmalar yapılması en büyük dileğimiz" dedi.

SAPANCA HALKININ DÜŞÜNCELERİ ÖNEMLİ

Dernek üyelerinin kişisel düşüncelerinin dışında Sapanca halkının ne istediğini daha çok dikkate aldıklarını ifade eden Memigüven, şunları kaydetti:

"Bizimle şuana kadar 2 kurum görüştü bunlarından biri belediye diğeri ise müftülük. Her iki kurumun da farklı projeleri var. Bildiğimiz kadarıyla belediyenin burada STK'ların ofislerini bir araya getirmek, vatandaşlara yönelik kurslar açmak, gençler için vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturmak, aşevi gibi hizmeti sunmak gibi düşünceleri var. Yani tüm bunların bir arada olacağı bir merkez planlıyor. Diğer bir kurum olan müftülük ise yatılı Kur'an Kursu yapmak istiyor. Bizler içinse Sapanca halkının ne istediği önemli. Dernek olarak buna göre karar vereceğiz. Bina derneğin olabilir ancak dernek tüm Sapancalıların. Haliyle burasıda tüm Sapancalılarındır. Ama gönlümüzden geçen burada özellikle gençlerin unutulmaması. Onların kötü alışkanlıklardan uzak duracağı, kendini geliştirebilecekleri, topluma faydalı bireyler olarak yetişebilecekleri bir bölümde mutlaka olmalı diye düşünüyorum."