İLK HAC KAFİLESİ DUALARLA UĞURLANDI

Sapanca ve Arifiye ilçelerinden hac görevini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan ilk hac kafilesi dualarla yolcu edildi.

Bayrak Kılavuz Turizm organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek olan 18'i Sapanca'dan 30 hacı adayı için Sapanca Kapalı Pazaryeri'nde tören düzenlendi.

TÜRKİYE'DEN YOLA ÇIKAN İLK KAFİLE

Şirket Genel Koordinatörü Hakan Bayrak, " Kafile Başkanı Hüsnü Bayrak ve emekli imam hatip Mehmet Nuri Şahin ile birlikte Allah nasip ederse bu kutsal yolcukta hemşehrilerimize hizmet edeceğiz. Kafilemiz Türkiye'den kutsal topraklara yola çıkan ilk haç kafilesi olma özelliğini taşıyor. 40 günün üzerinde bir süre sonra 1 Eylül tarihinde yurdumuza geri döneceğiz" dedi.

TÜM DÜNYA MÜSLÜMANLARI İÇİN DUA

İlk haç kafilesini göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, "Sizler çok şanslısınız bu yıl hacca gitme şerefine nail oluyorsunuz. Benim sizlerden naçizane ricam orada Sapanca, Sakarya, Türkiye ve tüm dünya Müslümanları için dua etmeniz. Allah hayırlısı ile hacca gidip gelmeyi nasip etsin" diye konuştu.

Tüm hacı adaylarına hayırlı yolcuklar dileyen Sapanca Müftüsü Faruk Çelik ise daha sonra dua yaptırdı.

Kafile yapılan duanın ardından yakınları ile vedalaşarak havaalanına doğru yola çıktı.