HEM'DE YIL SONU SERGİSİ

Sapanca Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri 2018-2019 eğitim-öğretim yılında hazırlamış oldukları çalışmalarını gerçekleştirdikleri yıl sonu sergisinde misafirlerin beğenisine sundu.

Sapanca Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen serginin açılışına Kaymakam Bilgehan Bayar, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Emniyet Müdürü Hakan İzmir, Milli eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, siyasi parti ve STK temsilcileri, HEM Müdürü Selahattin Çağır, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Müdür Çağır, tüm misafirlere katılımları için teşekkür ederek yıl boyu gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Çağır, "314 eğitmenimizin eşliğinde, 28 kurs ile işbirliği gerçekleştirerek, bin109 erkek, 5 bin 347 kadın olmak üzere toplam 6bin 456 kursiyere eğitim verdik. Bin 52 kursiyerimizi de eğitimleri sonrasından sertifika sahibi yaptık. Yıl boyunca kursiyerlerimizin hazırlamış olduğu eserleri bugün sizlerin beğenisine sunduk. Kursiyerlerimizi tebrik ediyor, siz değerli misafirlerimize de katılımlarınızdan ötürü teşekkürler ediyorum" dedi.

Daha sonra ise Kaymakam Bayar, sergi esnasında emekli öğretmen Nebahat Kır'a sepet örmeciliği dalında, Fatma Tokgöz'e ise okuma-yazma dalında başarı belgelerini takdim etti.

Kurdele kesilmesi ile gerçekleşen açılışın ardından folklor ekibi halk oyunlarını sergiledi.

Protokol üyeleri açılışın ardından sergiyi dolaşarak çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Sergi, kursiyerlerin kendi elleri ile hazırlamış olduğu yemekleri misafirlere ikram etmesi ile son buldu.