HAYVAN BARINAĞINI ZİYARET ETTİLER

Sapanca Kent Konseyi Kadın Meclisi yönetimi Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer'in eşi Nurten Yılmazer ile birlikte Sapanca Belediyesi hayvan barınağını ziyaret etti.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Sever, Meclis Üyeleri İsmet Özen, Cemile Çakmak, Ayşe Gür ve Sevim Atalay Sapanca Belediyesi'nin Yanık Mahallesi'nde bulunan hayvan barınağına ziyaret gerçekleştirdi.

Nurten Yılmazer'inde bulunduğu ziyarette Belediye Veteriner Hekimi Samet Ateş barınak ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Veteriner Özen, "Barınağımız, Sapanca Belediyesi ve Sapanca Hayvanseverler Derneği'nin katkılarıyla hizmet veriyor. Barınakta sokak hayvanları için hazırlanan alan tüm detaylar düşünülerek hazırlanmış durumda. Hayvanların buraya ulaşımı ise özel kabinli araçla sağlanıyor. Sapanca Belediyesi ve hayvanseverlerin duyarlılığı ile bu anlamlı hizmet devam etmekte. Özellikle soğuk kış aylarında halkımızdan tüm sokak hayvanları için duyarlı olunmasını rica ediyoruz" dedi.

Sevginin sadece insanlarla sınırlı olmadığına dikkat çeken Başkan Sever ise "Hayvanları, bitkileri hatta canlı olan her şeyi sevmek, onları Allah'ın yarattığı bir varlık olarak görmek ve onlara Allah için değer vermek; dinimizin emri olduğu kadar aynı zamanda medeniyet değerimiz. Kamil bir insan olabilmenin en önemli koşullarından biri yaşadığımız çevreyi, doğayı ve bizle birlikte yaşayan diğer canlıları korumaktır. Böyle bir barınağı Sapanca'mıza kazandırdığı için Sapanca Belediye Başkanımız Doç. Dr. Aydın Yılmazer'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.