HALK MECLİSİ YENİ MAHALLEDE TOPLANDI

Sapanca Belediyesi tarafından düzenlenen halk meclisi toplantılarının 9'uncusu Yeni Mahallede gerçekleşti.

Nebiye Ertan İlkokulu Salonunda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer'in yanı sıra başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Halk meclisi toplantılarının sırayla her mahallede düzenleneceğini belirten Yılmazer, amaçlarının belediye olarak gözlerinden kaçan eksik ve sorunların tespiti ile vatandaşların önerilerini dinlemek olduğunu söyledi.

Son 5 yılda Yeni Mahallede gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler veren Yılmazer, hizmetleri şöyle sıraladı:

Seyfi Polat ve Boğaziçi Caddeleri, Zambak, Başer, Doğan, Gür, Yiğit,  Sülün, Ermiş ve Arma Sokak'a toplam 19 bin 700 metrekare kilitli parke döşenmesi. Seyfi Polat ve Velioğlu Caddesi, Arma, Sülün ve Ermiş Sokak'a 2 bin metrekare bordür döşenmesi. Erenler Caddesi'ne 40 metre trapez yağmur suyu kanalı ve menhol yapımı, Okul Sokak'a 20 metre betonarme yağmur suyu kanalı yapımı, Yedigöz Caddesi'ne 50 metre yağmur suyu oluğu döşenmesi, Seyfi Polat Caddesi'ne 2 adet yağmur suyu ızgarası yapımı, Velioğlu Caddesi'ne bin 500 metre yağmur suyu hattı döşenmesi. Kurtuluş, Nailiye ve Yedigöz Caddesi, Zambak ve Arma Sokak'a bin 900 metrekare perde duvar yapımı. Kurtuluş ve Nailiye Caddesi ile Nailiye Deresi ıslahı için 2 bin 900 metreküp taş duvar yapım işi. 10 bin 200 ton Nailiye, Velioğlu, Kurtuluş Caddesi ve Badır Sokağın asfaltlanması. Yedigöz Caddesi'ne 7 bin metrekare soğuk asfalt, Kayadibi Caddesi sonuna bin 500 metrekare beton yol yapımı. Nailiye, Erenler, Boğaz içi, Velioğlu Caddesine 2 bin 500 metrekare beton kaldırım yapımı. Yenimahalle Camisi tuvalet yapımı, çevresi perde duvar yapımı, saha betonu atılması musalla taşı ve üstünün kapatılması. Mehmet Efendi Camisi çit ve kapı yapımı ile çevre düzenlemesi. Perde duvar yapılan yerlerde bahçe kapısı yapılması. Nebiye Ertan İlkokulu bahçe duvarlarının yapımı ile çit ve kapı yapılması. Nebiye Ertan İlkokuluna boya yapımı. Nebiye Ertan İlkokulu'na anaokulu yapımı. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri  düzenli olarak çöp toplanması. Konteynır talepleri değerlendirilip eksik olan tüm sokaklara konteynır konulması. Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe günleri süpürge aracı ile caddelerin süpürülmesi. Gerek görülen bölgelere temizlik ekipleri ile müdahale edilmesi. Parkların haftalık olarak temizliğinin yapılması. Camilerin etrafı ve bahçesinin temizliğinin mıntıka ekipleri tarafından yapılması. Okullara geri dönüşüm kumbaraları konulması. Yeşil Cami (Mehmet Efendi) ve küçük caminin sterilizasyon işlemlerinin yapılması. Otoban köprüsünün yanına ve Baltaoğlu Sokak'a çocuk parkı yapılması. Alt geçitlerin boyama işlemlerinin yapılması. Ot kesimi, ağaç budama ve temizlik işlemleri ile Kurtuluş Caddesi'nde bulunan çocuk parkına peyzaj çalışmasının yapılması.

Toplantıda Başkan Yılmazer'in konuşmasının ardından vatandaşlar tarafından yönetilen sorular ilgili birim müdürleri tarafından cevaplandırıldı.