HALK EĞİTİM: 'İDDİALAR GERÇEK DIŞI'

Sapanca Halk Eğitim Merkezi tarafından Sapanca Kaymakamlığı Sosyal Destek Merkezi (SODAM) bünyesinde açılan pilates ve spor kursunun kapatılacağı iddia edildi. Sapanca Halk Eğitim'den ise konuya ilişkin açıklama geldi.

Sapanca Gazetesi ihbar hattına gelen bir mesajda okuyucumuz aşağıdaki ifadelere yer vermiş ve şikayet 5 Temmuz Cuma günü Sapanca Gazetesi'nde yer almıştı.

İşte o şikayet:

"Sapanca Halk Eğitim Merkezinde bayanlara hizmet veren pilates ve spor alanı bir üre önce ikiye bölündü. Bu işlem sebebiyle mevcut alanda bulunan klima spor alında değil diğer bölümde kaldı. Buda yetmezmiş gibi birde Halk Eğitim Merkezi Müdürü tarafından tarafımıza açıklandı. Bizler 50'ye yakın bayanız ve kursumuzun kapatılmasını istemiyoruz. Kursun kapatılmaması için imza topladık ancak Halk Eğitim Merkezi yönetiminden bir sonuç alamadık."

"İDDİALAR GERÇEK DIŞI"

Şikayetin Sapanca Gazetesi'ne yayınlanmasının ardından Sapanca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden açıklama geldi.

"Gazetenizde yayınlanan 'Halk Eğitim O Kursu Kapatacak' başlıklı haberde kadınlara hizmet veren pilates ve spor alanı ikiye bölündü ifadesi tamamen gerçek dışıdır" diyen Merkez Müdürü Selahattin Çağır, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bölündüğü ifade edilen kısım merkezimize ait değildir. Merkezimizde pilates ve aerobik eğitimi verecek hoca olmadığı için çalışmalara devam edememekteyiz. Antrenörlük belgesi olan hocalar kurumumuza müracaat ettiğinde çalışmalar başlatılacaktır. Türkiye Jimnastik Federasyonundan alınmış 1. ve 2. derece antrenörlük belgesi olan her antrenör kurumumuza başvuru yapabilir. Haberde anlatılan bilgiler tamamen gerçek dışıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."