GÖLDEKİ ENKAZI KALDIRDILAR

Sapanca Gölü üzerinde bir süredir enkaz halinde bulunan fıskiye platformu, Afet Gönüllüleri Derneği (AFGD) Sualtı Ekibi tarafından karaya çekilerek belediye personeline teslim edildi.

Sapanca sahili açıklarında, geçirdiği fırtınadan sonra enkaz haline gelen ve bir süredir göl üzerindeki atıl görüntüsü ile vatandaşların da tepkisini çeken fıskiye platformu, AFAD'ın da desteği ile Afet Gönüllüleri Derneği Sualtı Ekibi tarafından söküldü. Karaya çekilen platform Sapanca Belediyesi personeline teslim edildi.

Yaptıkları çalışma ile platformun su altına batan parçalarının da çıkarıldığını belirten Afet Gönüllüleri Derneği Operasyon Sorumlusu Murat Dürüstkan, göl yüzeyinde görsel kirlilik oluşturan platformun, kıyı şeridini de kirlettiğini söyledi.

Sakarya ve Kocaeli tarafından Sapanca Gölü'nün içme suyu kaynağı olarak ta kullanıldığını hatırlatan Dürüstkan, "Dernek olarak bundan sonrada gölün kirlenmesini engellemek ve korunmasını sağlamak adına gerekli özveriyi göstermeye devam edeceğiz. En kısa sürede yerel yönetimlerle birlikte yeni projeler üretmek için girişimlerde bulunacağız" dedi.