GENÇLER SORDU ADAYLAR CEVAPLADI

Sapanca Belediyesi'nin CHP'li ve Saadet Partili Başkan Adayları, Kurtköy Mahallesi'nde düzenlenen programda gençlerin sorularını yanıtladı.

Kurtköy Mahallesi gençleri; 9 Şubat 2018 Cumartesi günü düzenledikleri programda; CHP Belediye Başkan Adayı Cengiz Çiçek ve Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Ömer Yaşar Çömlekçioglu'nu misafir etti.

YEREL MARKA

Kurtköy Gençlik Lokalinde gerçekleşen programda konuşan CHP Sapanca Belediye Başkan Adayı Cengiz Çiçek, projeleri hakkında kısa bilgilendirmelerde bulundu. Sapanca ile özdeşleşmiş bir ürün veya markanın bulunmadığına dikkat çeken Çiçek, Uzun süreli kirama modeli ile esnafların yer alacağı bir süper market oluşturmak istediklerini, yerel ürünlerin üretimi ve satışına destek vereceklerini söyledi.

"MAAŞIMI ÖĞRENCİLERE BURS OLARAK VERECEĞİM"

Eğitim projeleri hakkında da bilgiler veren Çiçek, "Belediye başkanı seçilemem durumunda kendi maaşımı öğrencilere burs olarak vereceğim. Özel okulların bölgemize çelmelerini teşvik ederek bu okullarda en az 200 çocuğumuza ücretsiz eğitim fırsatı tanıyacağız. Sapanca'yı eğitim kampüsü yapmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

"PARTİZANLIK YAPMAYIN"

Gençlerinden partiye göre değil en iyisini yapacağına inandıkları adaya oy vermelerini isteyen Çiçek, "Belediyemizde ve bir çok kamu kurumunda yetişmiş iş gücü yerine ahbap dost ilişki ile insanlar işe alınıyor. Partizanlık yapmamalıyız. Gerek iş gücünde gerekse belediye başkanlığı seçimlerinden sizlerden partizan olmamanızı en iyisini yapacağını düşündüğünüz isme oy vermenizi istiyorum" diye konuştu.

BİLİNÇLİ GENÇLİK

Saadet Partisi Sapanca Belediye Başkan Adayı Ömer Yaşar Çömlekçioglu ise projelerden önce en önemli şeyin eğitim ve bilinçli gençlik olduğunu anlattı.

Belediye Başkanı olması durumunda parti ayrımı yapmadan çalışmalar yürüteceklerini ifade eden Çömlekçioğlu, "Parti ayrımı yapmadan bir işi en iyi kimin yapacağına inanırsak ona teslim edeceğiz. Yolsuzluğa ve israfa geçit vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızın bizlere emanet ettiği belediyeye yetime sahip çıkar gibi sahip çıkacağız. Belediyenin kapıları sonuna kadar açık olacak, Sapanca şeffaf belediyecilik ile tanışacak. Hayatı kolaylaştırıcı projelere öncelik vereceğiz. İlçemize konaklamak amacıyla gelen misafirleri merkeze çekmek için çalışmalar yapacağız. Adil olup hızlı ve doğru kararlar vereceğiz. Halkla bütünleşik, tüm kesimlerle dost belediyecilik yapacağız. Hatta şunu söyleyebilirim bir ilki gerçekleştirerek seçimden sonra diğer aday arkadaşlarımızla toplantılar düzenleyip onların projelerini de hayata geçirmek için çalışmalar yapacağız" dedi.