Hakkımızda | Haber ihbar | İletişim | Sapanca Gölü | E-Posta |
Sapanca.com.tr Rss
arabuton

Sapanca.com.tr Ana Sayfa

  • ANA SAYFA
  • GÜNCEL
  • YAŞAM
  • SPOR
  • SİYASET
  • VEFATLAR
  • DEPREMLER
  • HAVA DURUMU
  • TREN SAATLERİ
  • SEÇİM 2024
  • ARŞİV
GÜNCEL
Yazı Boyutu:
DİĞER HABERLER
  • AHMET YILDIZ YATILI ERKEK KUR'AN KURSUNDA EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞLADI AHMET YILDIZ YATILI ERKEK KUR'AN KURSUNDA EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞLADI
  • SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELİK OPERASYON: 12 GÖZALTI SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELİK OPERASYON: 12 GÖZALTI
  • SAPANCA'DA ÖZEL BİREYLER DOYASIYA EĞLENDİ SAPANCA'DA ÖZEL BİREYLER DOYASIYA EĞLENDİ
  • SAPANCA GENÇLİK MERKEZİ ÖZEL BİREYLER İÇİN ETKİNLİK DÜZENLEDİ SAPANCA GENÇLİK MERKEZİ ÖZEL BİREYLER İÇİN ETKİNLİK DÜZENLEDİ
  • ANESTEZİ UZMANI MAHSUM MAZLUM MENTEŞ HİZMET VERMEYE BAŞLADI ANESTEZİ UZMANI MAHSUM MAZLUM MENTEŞ HİZMET VERMEYE BAŞLADI

GASTRONOMİDE ULUSLARARASI BAŞARI

Sapanca.com.tr bugün 497 kez ziyaret edildi.

Makedonya'da gerçekleştirilen 4'üncü Uluslararası Gastronomi Yarışması'nda SUBÜ Sapanca Turizm Fakültesi ve Sapanca Turizm MYO öğrencileri 3 Gümüş Madalya kazandı.

14 Ekim 2019 Pazartesi

4'üncü Uluslararası Gastronomi Yarışması (The Fourth International Gastronomy Competition) GastroMak yarışmalarından güzel haberler geldi. Makedonya'da gerçekleştirilen yarışmalarda aralarında İtalya, Amerika gibi ülkelerin de bulunduğu 10 farklı ülkeden yüzlerce yarışmacı hünerlerini sergiledi. Türkiye'den de 5 üniversitenin katıldığı yarışmalarda Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu öğrencisi Şevval Yiğit 2 gümüş madalya, Sapanca Turizm Fakültesi öğrencisi İrem Karahan da bir gümüş madalya aldı. 10 kategori olarak belirlenen yarışmalarda Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu öğrencisi Aşçılık Programı 2'nci Sınıf öğrencisi Şevval Yiğit "Modern Ulusal Tabak ve Sıcak Et Tabağı" kategorisinde, Sapanca Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2'nci Sınıf öğrencisi İrem Karahan da "Tavuk Yemekleri" kategorisinde gümüş madalya ile ödüllendirildiler.

GASTRONOMİ ALANINA YOĞUNLAŞILMALI

Gastronominin turizm sektöründe önemli bir yer edindiğini vurgulayan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, "Artık turizmde hatırı sayılı bir alan olan Gastronomi'ye de yoğunlaşmamız gerekiyor. Sakarya'nın zengin kültürel birikimini, zengin mutfağını öne çıkartacak çalışmalara ihtiyaç var. Biz üniversite olarak bu alanla da özellikle ilgileniyoruz. Öğrencilerimizin edindiği başarılar Sakarya'nın Gastronomi'ye olan ilgisini artık daha da fazla arttıracaktır. Öğrencilerimizi kutluyorum, uluslararası bir yarışmada ülkemizi ve şehrimizi onurlandırdılar. Hem Turizm Fakültemizi hem de Turizm Meslek Yüksekokulumuzu tebrik ediyorum.  Tüm birimlerimizle, şehirle birlikte daha da güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. Çünkü birlikte güçlüyüz. Öğrencilerimizin eğitimlerine yönelik gerçekleştirilecek tüm iş birlikleri, şehrimize, ülkemize katkı olarak geri dönmektedir" dedi.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık öğrencilerinin madalya başarıları ile gurur duyduklarını belirttiği açıklamasında eğitimlerin daha verimli hale gelmesi için mutfak oluşumuna ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Dekan Sarıışık Rektörlüğün desteğiyle başlatılan girişimlere ilgili kurumların ve sektörün katkı vermesini beklediklerini söyledi.

Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hümeyra Taşçıoğlu Baysal da üniversite olarak edinilen başarıdan mutlu olduklarını belirterek, öğrencilere ve emek veren, katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

SAPANCA GAZETESİ

  • Ana Sayfa
  • Yorum Ekle
  • Arkadaşına Gönder


    Yorum Yaz
     


    Lütfen bekleyiniz..

    * Yasal zorunluluk olarak sisteme giriş yapan herkesin IP bilgisi kaydedilmektedir. Türkiye dışından ve proxy üzerinden yapılan yorumlar dikkate alınmamaktadır. Yasal prosedür çerçevesinde bir yorumun kim tarafından yapıldığı tespit edilebilmektedir. Bu nedenle, yorumcularımızın sorumluluğunun kendilerinde olduğu bilinciyle yorum yapmalarını önemle rica ediyoruz.

     
     
    Arkadaşına Gönder
      


    Lütfen bekleyiniz..

    * Yasal zorunluluk olarak sitemize giriş yapan herkesin IP bilgisi kaydedilmektedir. Türkiye dışından ve proxy üzerinden yapılan bildirimler dikkate alınmamaktadır. Yasal prosedür çerçevesinde sitemizde yapılan işlemlerin kim tarafından yapıldığı tespit edilebilmektedir. Bu nedenle, ziyaretçilerimizin sorumluluğunun kendilerinde olduğu bilinciyle servislerimizden yararlanmalarını önemle rica ediyoruz.
     


    GASTRONOMİDE ULUSLARARASI BAŞARI: Makedonya'da gerçekleştirilen 4'üncü Uluslararası Gastronomi Yarışması'nda SUBÜ Sapanca Turizm Fakültesi ve Sapanca Turizm MYO öğrencileri 3 Gümüş Madalya kazandı.

    Alt logo Nazarlık Anasayfa | Hakkımızda | Haber ihbar | İletişim | Yasal Uyarı
    Sapanca'dan Anında Haberiniz Olsun İstiyorsanız Doğru Adrestesiniz..
    Copyrights © 2025 Sapanca.com.tr Sapanca Gazetesi tüm hakları saklıdır.
    Sapanca City Guide
    2019 Sapanca Seçim Sonuçları
    D'Hondt Meclis Üye Dağılımı Hesaplama Aracı