GASTRONOMİ VE YEMEK YARIŞMASI SAPANCA’DA YAPILDI

Sapanca Belediyesi ve Gebze Profesyonel Aşçılar Derneği’nin katkılarıyla düzenlen Gastronomi ve Yemek Yarışması Sapanca’da yapıldı.

Sebze, meyve oymacılığı ile balık, makarna, tavuk ve kuzu yemekleri kategorilerinde yapılan yarışma toplam 5 kategoride gerçekleşti. Sapanca İnsan Hakları parkında düzenlenen özel bir stantta gerçekleşen yarışmada aşçılar en lezzetli ve en görsel yemeği yapabilmek için birbirleri ile kıyasıya mücadele etti.

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu bilirkişiliği ve Gebze Profesyonel Aşçılar Derneği nezaretinde gerçekleşen yarışma sonucunda, balık yemekleri kategorisinde Güneş Velioğlu, kuzu yemekleri kategorisinde Hakan Uçkun, makarna kategorisinde Elif Soykan, tavuk yemekleri kategorisinde Nevruz Aygüt ve sebze, meyve oymacılığı kategorisinde Fatih Aygül birinci oldu.

Yarışma sonrası Natürköy restoranda düzenlen ödül töreninde yarışmada dereceye giren aşçılar ile jüri üyelerine Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Arıcı ve Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAF) Başkanı Yaşar Yalçın Manav tarafından plaket ve Sapanca Belediyesi logolu tabak takdim edildi.