EMLAKÇILAR SAPANCA'DA BULUŞTU

Sakarya Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası, Sapanca'da düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Kırkpınar Mahallesi'ndeki bir kafe restoranda düzenlenen toplantıda konuşan Sakarya Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Erol Maden, emlakçılık mesleğinin artık yönetmelik ile düzenlendiğini dile getirerek bu mesleği yapmak isteyenlerin bazı şartları taşıması gerektiğini söyledi.

HERKES EMLAKÇILIK YAPAMAYACAK

Emlak Komisyoncuları mesleki yeterlilik koşulları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Maden, "5 Haziran 2018'de yayınlanan ve yürürlüğe giren kanun ile artık her önüne gelen emlak işleri ile uğraşmayacak. 5 Haziran 2018 tarihinde Ticaret Bakanlığı gayrimenkullere dayalı bir yönetmelik yayınladı. O yönetmenlik şuan yürürlükte. 2019'un Aralık ayına kadar bu çalışmalar devam edecek. Emlak komisyoncularında ruhsatlama işlemleri şu an devam etmekte. 5 Haziran 2018'den sonra müracaatta bulunan kişilerin, emlak komisyoncusu olabilmeleri için en az lise mezunu, bürosunun 30 metrekare olması ve mesleki yeterlilik belgesinin olması gerekmekte" dedi.

YETKİ BELGELERİNİZİ ALIN

Yönetmeliğe göre emlakçılık yapmak isteyenlerin yetki belgelerini alması gerektiğini ifade eden Maden, "Yetki belgelerini almayan üyelerimizi, ileride herhangi bir sorun ile karşılaşmaması için konusunda uyarıyoruz. Yetki belgeleri konusunda odamız sizlere yardımcı olabilir. Gerekli işlemleri odamız ile birlikte yürütebilirsiniz" diye konuştu.

Program, Emlak Odası üyelerine "Korsan Emlakçı İstemiyoruz" afişleri ve "Oda Üyesi" çıkartmalarının dağıtılmasının ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.