DÜNYA MARKASI SAPANCA

SAVİBU Başkanı Ali Safa Alaçam, "Birçok kişi bunun farkında değil fakat Sapanca artık bir dünya markası. Onlarca ülkeden turist ağırlıyoruz" dedi.

Sapanca'daki tüm villa ve bungalov işletmeleri Kurban Bayramı boyunca yüzde 100 doluluğa ulaştığını açıklayan Sapanca Villa ve Bungalov İşletmecileri Derneği Başkanı Alaçam, "Konaklamak için yer arayan misafirler yer olmadığı için otellere yönlendirildi. Misafirler geçici süre ile otellerde konaklayıp daha sonra müsait olan villa ve bungalovlara yerleştirildi" şeklinde konuştu.

Yerel işletmelere destek olmanın önemine dikkat çeken Alaçam, "Bayram sonrası Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden çok yoğun rezervasyon alıyoruz. Önümüzdeki bir ay boyunca ciddi sayıda yerli ve yabancı turist ağırlayacağız. İlçe olarak ta buna hazır olmalıyız. İlçe halkı olarak zincir marketler yerine yerel marketleri tercih edelim, bu konuda misafirlerimizi de yönlendirelim. Sadece marketler konusunda değil tüm ihtiyaçlarımızda yerel esnafımıza sahip çıkalım. Elektrik tasarrufu sağlayalım, aşırı yüklenme olacaktır. Suyumuzu boşa tüketmeyelim" dedi.

Sapanca'nın artık bir dünya markası olduğunu ifade eden Alaçam şunları kaydetti:

"Birçok kişi bunun farkında değil fakat Sapanca artık bir dünya markası. Onlarca ülkeden turist ağırlıyoruz, yapılacak yeni yatırımlar ile ilçemizin markasına yakışır hizmetleri alacağımızdan eminiz. İnsanların hafızasında güzel Sapanca hatıraları bırakmak için tüm işletmeci arkadaşlarımızla birlikte var gücümüzle çalışıyoruz.

Bu bağlamda; misafirlerini iyi ağırlayan, güler yüzle uğurlayan tüm villa ve bungalov işletmecisi arkadaşlarımıza, bizlere kolaylıklar sağlayan mülkü idari yöneticileri ve çalışanlarına, güvenlik güçleri-kolluk kuvvetlerine, ilçe belediyemiz ve çalışanlarına teşekkür ederiz."