DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Sapanca Belediyesi, Sapanca Kent Konseyi Çocuk Meclisi ve Sapanca İlkokulu tarafında düzenlenen Dünya Çocuk Hakları Günü kutlama programı gerçekleşti.

Sapanca Turizm Fakültesi Salonunda düzenlenen programa; Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Sakarya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erdem Mali, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Kütük, İlçe Emniyet Müdürü Hakan İzmir, Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, protokol üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Program Sapanca İlkokulu 3-H sınıfı öğrencileri Ege Çalık ve Duru Uçar'ın yaptığı dünya Çocuk Hakları Günü hakkındaki konuşması ile başladı.

Çocuk Meclisi Başkanı Eda Bayar ise konuşmasında, "Çocuk umuttur, çocuk gelecektir ve geleceğe ilerlerken bu yolda çocuk altın bir anahtardır. Çocukların haklarını korumak ise büyüklerimize ve yine aslında çocuklara düşmektedir" sözlerine yer verdi.

Bayar konuşmasının sonunda ise destekleri için Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer'e plaket takdim etti.

Sömürülen ülkelerde 10 dakikada bir çocuk öldüğüne dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, "Böyle hazin bir tablonun yıllarca devam etmesi, bu konunun ne kadar önemli olduğunu arz etmektedir. 'Çocuk Gülerse Dünya Güler' lafı her ne kadar bir slogan olsa da, çocuk gülerse gerçekten dünya güler" dedi.

Okul öğrencilerinden Duru Mali'nin Çocuk Hakları adlı şiirinin ardından Belediye Başkanı Aydın Yılmazer konuşmasını gerçekleştirdi.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklar için anne ve babalara büyük görevler düştüğünü ifade eden Yılmazer, "Evlatlarımızı lafla, söylevle değil, icraatla, görev bilinciyle yetiştirmemiz gerekiyor.  Bir eğitimci belediye başkanı olarak tüm konferanslarımda da söylüyorum. Geleceğimiz ve devletimizin bekası için evlatlarımıza iki yönde eğitim vermek zorundayız. Biri teknik, maddi yani dünyevi bilgi, diğeri ise kalbi olgunlaştıran yani manevi bilgidir. Eğer birinden birini eksik bırakırsanız ortaya büyük sorunlar çıkar" diye konuştu.

Kaymakam Bayar ise konuşmasında şu sözlere yer verdi:

"Özellikle savaş ve yoksulluğun hüküm sürdüğü coğrafyalarda yaşam mücadelesi veren çocukları korumak ve koşullarını iyileştirmek için 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çocuk haklarına dair sözleşmeyi imzalamış ve o tarihten bugüne 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. Çocuklarımızın fiziksel ihtiyaçlarının karşılanması, eğitim görmesi hepsi çocuk hakkıdır ama en önemlisi çocuklarımızın çocuk olarak kalma hakkıdır. Çocuklar geleceğimizin teminatıdır."

Programda konuşmaların adından öğrencilerin hazırlamış oldukları şiirler, dans gösterileri, farkındalık yaratan drama, tiyatro gösterileri ve kısa film sunumu gerçekleşti.

Program sonunda ise öğrencilerin kendi yazmış oldukları hikaye kitaplarının imza töreni düzenlendi, çocukların çekmiş oldukları fotoğraflardan oluşan "Çocuk Gözüyle Sapanca" konulu serginin açılışı yapıldı. Daha sonra ise Başkan Yılmazer tarafından çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker ikramlarında bulunuldu.

(Haber: Elif Yıldız)