DOYASIYA EĞLENDİLER

Sapanca Engelli Anneleri ve Çocukları Yardımlaşma ve Derneği Dayanışma Derneği ile Sapanca Meslek Yüksekokulu işbirliğinde düzenlenen "Hayaller Engel Tanımaz" etkinliği gerçekleşti.

Sapanca Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen programda engelli bireyler ve aileleri için çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Proje ekibinden Hilal Hasmavili program açıışına yaptığı konuşmada, "Bu gün her şey özel durumu  olan arkadaşlarımızın mutlu olmaları onların hayata dair bakış açılarını yanımızda olan destekçilerimizle beraber bir kez daha yenilik değişiklik katmak amacıyla yürütülebilir projelerle devam ediyoruz. Aslında engelsiz insan yok her insan bir engelli adayıdır, hayaller engel tanımaz" dedi.

Engelli bireylerin yılın bir günü değil her günü hatılarnması gerektiğini ifade eden Sapanca MYO Müdürü Oğuz Türkay, "İstatistiklere baktığımızda dünya nüfusunun yüzde15'e yakınının engelli olduğunu görüyoruz. Türkiye'de de bu rakama yakın bir oranda yüzde 13-15 arasında engelli bireyimiz olduğunu düşünüyoruz. İnternetten kaynak taraması yapınca karşımıza 'Engelliler dünyanın en büyük azınlığıdır' şeklinde ilginç bir ifade çıkıyor. Engelli bireylerimizi azınlık olarak göremeyiz. Engelliler bizim kalbimizin yarısı, beynimizin yarısı ciğerimizin birisi yani engelliler bizden, bizim bir parçamız" diye konuştu.

Yaklaşık  5 saat süren programda daha sonra ise ihityacı olan engelli bireylere proje kapsamında temin edilen tekerlekli sandalyer verildi.

Palyaçoların çocukların yüzünü boyaması, şarkı yarışması, tavuk pilav ikramı ile devam program hediye takimi ile sona erdi.

(Haber: Elif Yıldız)