DİFT YAPAN ARACA 5 BİN LİRA CEZA

Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğü, mobese kameralarında ilçe meydanında drift yaptığını tespit ettiği araca 5 bin lira cezai işlem uyguladı ve trafik güvenliğini kasten tehlikeye düşürmekten işlem başlattı.

"HIZ SINIRINI YÜZDE 50 AŞANLARA 1.002 LİRA, SPİN VE DRİFT ATANLARA 5 BİN 10 LİRA, ARAÇ KULLANIRKEN CEP TELEFONU KULLANANLARA DA 235 LİRA CEZA"

Trafik cezalarının artırılmasını öngören ve TBMM Genel Kurulunda kabul edilen teklif resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yasaya göre trafikte kırmızı ışık ihlali yapanlar 235 TL para cezası verecek. hız sınırını yüzde 10-30 aşmada 235, yüzde 30-50 aşmada 488, yüzde 50'den fazla aşmada ise 1,002 TL idari para cezası uygulanacak. Drift yapmanın cezası ise 5 bin 10 TL oldu.

5 BİN 10 LİRA CEZA KESİLDİ

Geçtiğimiz günlerde Sapanca ilçe merkezinde aracıyla drift atarak tehlike oluşturan bir sürücü Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı mobese kameraları tarafından görüntülendi. Plakası tespit edilen sürücüye ise yeni kanun değişikliğine göre 5 bin 10 lira ceza yazıldı.

EMNİYET UYARDI

Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlçe ilçemiz genelinde var olan huzur ve sükun ortamının devamı, vatandaşlarımızın can ve mal güveninin korunmasına yönelik olarak alınan tedbirlere ek olarak İlçe Emniyet Müdürlüğü kuvvesinde faaliyete geçirilen KGS sistemi ile ilçemiz giriş çıkışları ve ilçe geneli dahilinde hizmete alınan 100'e yakın sabit, hareketli ve plaka tanıma sistemi bulunan kamera ile ilçe merkezi başta olmak üzere oluşması muhtemel olaylar takip edilmekte olup, Karayolları Trafik Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapan kanun kapsamında hız sınırını yüzde 50 aşanlara 1.002 lira, spin ve drift atanlara 5 bin 10 lira, araç kullanırken cep telefonu kullananlara da 235 lira ceza uygulanmaya başlanmıştır. Hız sınırını 1 yıl içinde 5 kez ihlal edenlerin sürücü belgesine 1 yıl süreyle el konulacak, 5 yıl içinde sürücü belgesi ikinci kez geri alınanların ehliyetleri iptal edilecek; ayrıca halk arasında "spin" ya da "drift" denilen; el freni çekilmesi veya başka yöntemlerle aracın ani olarak yönünün değiştiren veya kendi etrafında döndürenler için 5 bin 10 lira idari para cezası uygulanacağını ve sürücü belgesinin 60 gün süre ile geri alınacağını hatırlatırız. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları açısından bilgi sahibi olmaları rica olunur."