DİBEKTAŞ'TA TATBİKAT

Sakarya Afet ve Acil Durum Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekipleri, Sapanca Dibektaş Mahallesinde kış şartlarında 'Doğada Arama Kurtarma' tatbikatı gerçekleştirdi.

Sakarya AFAD ekipleri hizmet içi eğitim programları kapsamında eğitim ve tatbikatlara devam ediyor. Çalışmalar kapsamında son olarak Sapanca Dibektaş Mahallesinde kış şartlarında 'Doğada Arama Kurtarma' tatbikatı gerçekleştirdi.

Tatbikata AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, Arama Kurtarma Birlik Müdürü Dr. Özge Aktaş Panta, 46 AFAD personeli ve 6 araç katıldı.

Tatbikatta senaryo gereği Dibektaş Mahallesi ormanlık alanında mantar toplamaya çıkan bir vatandaş kayboldu ve bir daha kendinden haber alınamadı. İhbar üzerine olay bölgesine sevk edilen 46 arama kurtarma personeli 3 farklı noktada arama tarama çalışmaları başlatarak vatandaşın ormanlık alanda düşerek mahsur kaldığını tespit etti.

Ekipler daha sonra ise makaralı sistemle kazazedeyi eğimli ormanlık alandan sedye yardımıyla yukarı çekerek yaralı bir şekilde sağlık ekiplerine teslim etti.

Tatbikatın, ekiplerin olası kayıp olaylarına karşı koordineli olma, hızlı ve etkin müdahale edebilme, kayıp olaylarına karşı bilgi, beceri ve kapasitelerini geliştirme, arama kurtarma çalışmalarındaki eksiklik, aksaklıklarını görmek ve olası afet ve acil durumlara karşı devamlı hazırlıklı olmak amacıyla yapıldığı belirtildi.