DERELER YOLLARDAN AKTI, EVLERİ SU BASTI

Sapanca ilçesinde etkili olan sağanak sel ve su baskınlarına neden oldu. İlçenin bazı bölümlerinde dereler taştı, evleri su bastı.

Bölgede dün geceden bu yana etkili sağanak Dibektaş, Kurtköy ve Yanık Mahallerinde su taşkınlarına neden oldu. Mahallenin üst bölümlerinde dere havzasının tıkanması sonucu su yollara taştı. Yanık Mahallesi'nde ise taşan dere ve beraberinde getirdiği ağaç ve molozlar Sapanca – Kocaeli yolunu ulaşıma kapattı.

Sapanca Belediyesi ekiplerin ve vatandaşların desteği ile yürütülen çalışmalarda yol kontrollü olarak ulaşıma açıldı. Yanık Mahallesi'nde ise yolların yanı sıra çok sayıda evi su bastı.

Çalışmaları yerinde takip eden Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, Sapanca Gazetesi'ne yaptığı açıklamada tüm belediye ekiplerinin sahada olduğunu söyledi.

Can kaybı bulunmadığını ifade eden Yılmazer, "Kurtköy, Dibektaş ve Yanık Mahallelerinde sıkıntı yaşıyoruz. Kırkpınar, Kurtköy, Yanık Mahallesi güzergahında bulunan İzmit Caddesi'nde yukarıdan gelen toprak yolu kapatmış durumda, ekiplerimizin tamamı sahada.  Tıkanan yolları açmak ve dolan suları bertaraf etmek için çalışıyoruz" dedi.