DERE TAŞTI EVLERİ VE ALT GEÇİTLERİ SU BASTI

Gün içerisinde metrekareye 60 kilogram yağış düşen Sapanca'da İstanbul Deresi'nin Sapanca Gölü'ne birleştiği noktada su taşkını meydana geldi. Bazı evleri ve alt geçitleri su bastı. Meteorolojiden ise sağanak uyarısı geldi.

Gün boyu devam eden ve 18:00-19:00 saatleri arasında etkili olan sağanak ilçede alt geçitleri suyla doldurdu. Bazı sürücüler mahsur kalırken yardımlarına ise Sapanca İtfaiye Amirliği'ne bağlı ekipler koştu.

İstanbul Deresi'nin Sapanca Gölü'ne aktığı noktada su taşkını meydana geldi. Taşkın sebebiyle bölgedeki bazı evleri su bastı. Sakarya Su ve Kanalizasyon ekipleri sorunun giderilmesi için çalışma başlattı.

Gün boyu metrekareye 60 kilogram yağış düşen Sapanca'da en yoğun yağış ise 18:00-19:00 saatleri arasında gerçekleşti ve 1 saatte metrekareye 12 kilogram yağış düştü.

SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, Sakarya'da etkili olan sağanak ve gök gürültülü sağanağın akşam saatlerinden sonra etkisini arttırması ve yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli olarak devam etmesinin beklendiği belirtildi.
Açıklamada, meydana gelebilecek sel, su baskını ve yıldırım düşmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.