ÇİÇEK: ''SAPANCA'NIN KALBİ ÇARŞIDA ATACAK''

Cumhuriyet Halk Partisi Sapanca Belediye Adayı Cengiz Çiçek, seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretlerine devam ediyor.

Yaklaşık 2 aydır esnaf ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Çiçek, ziyaretlerin samimiyet içerisinde gerçekleştiğini, kendileri için herkesin görüşlerinin değerli olduğunu söyledi.

SİZ BELEDİYE BAŞKANI OLSAYDINIZ

Ziyaretlerinde esnaflara, "1 Nisan'da belediye başkanı siz olsaydınız Sapanca'nın ticari hacmini artırmak için ne yapardınız" sorusunu yönettiklerini ifade eden Çiçek, "Her zaman söylediğimiz gibi bizim için her kesimin, er insanın görüşü önemli. Bizlerde bu çerçevede esnaflarımızla samimi sohbetler gerçekleştiriyor, sorunlarını dinliyor, yeni projeler anlamında onların görüşlerini alıyoruz. Çarşıya yapılacak her uygulama için vatandaşlarımızın görüşleri bizim için önemli. O sebeple de anket ve benzeri çalışmalarla her zaman görüş ve önerilerine başvuracağız" dedi.

SAPANCA'NIN KALBİ ÇARŞIDA ATACAK

Çarşı merkezinin çekim noktası olabilmesi için yapmak istedikleri düzenlemeleri de anlatan Çiçek, "Esnaf ziyaretlerinde ortaya çıktı ki, esnafımızın yüzde 99'u pazar yerinin çarşı merkezine taşınmasını istiyor. Bizlerde bu yönde projeler üretiyoruz. Tıpkı Avrupa'da olduğu gibi kaldırımlara taşmadan sadece yolda Sapanca'ya özgü otantik, portatif pazar tezgahlar ile bu gerçekleştirilebilir. Avrupa'nın büyük şehirlerinde pazarlar merkezlerde yolların ortasında olur. Burada amaç esnafında kazanmasıdır. Araç park sorunu olamayacak. Çünkü zaten insanlar merkezde olan bir pazara araçları ile gitmek zorunda kalmayacak. Dışarıdan gelenler için de ara sokaklara park yerleri oluşturulacak. Çarşı bu proje ile daha da değer kazanacak.

Çarşıyı yol boyunca yeniden dizayn edip görsel güzellikler katacağız. Çarşıda festivaller ve konserler düzenleyeceğiz. Amaç misafirler başta olmak üzere tüm inşalarımızı buraya çekebilmek. Esnafımızı, vatandaşımızı ekonomik anlamda daha üst seviyelere ulaştırmak. Yani Sapanca'nın kalbinin çarşıda atmasını sağlamak. Şuan mevcut pazar yerinde 110 tezgah var. Yerli üreticiye destek amacıyla, bu sayıya 40-50 tane daha ilave yaparak köylerden gelen üreticiler, yani yerli organik ürünler için alan oluşturacağız. Bu tezgahların ücretleri sembolik rakamlar olacak, belediye tarafından ise her hangi bir vergi alınmayacak Şuan dağınık halde bulunan otomatik para çekme makinelerinin tamamını da yine çarşı merkezine alarak, makineleri kullanmak isteyen vatandaşları da çarşı merkezine getirmiş olacağız" diye konuştu.

MOBİL SAPANCA UYGULAMASI

Teknolojinin iyi bir şekilde kullanılmasından ve Sapanca'ya fayda sağlanmasından yana olduklarını belirten Çiçek, "Yapacağımız Sapanca Uygulamasında tüm esnafımız yer alacak. Böylece esnafımız için ekonomik anlamda ortak bir pazar oluşturacağız. Misafirler ise bu uygulama ile esnaflarımız hakkında bilgi sahibi olacak, değerlendirebilecek. Esnafımız hakkında yorum ve puan verilebilecek. Böylece esnafımız da hizmet kalitesini arttıracak. Hem hizmet hem de fiyat bakımından tüketiciye güven sağlanacak" dedi.

OTOPARK

Yapmak istedikleri otopark düzenlemeleri hakkında da bilgiler veren Çiçek, şunları söyledi:

"Yapacağımız otopark düzenlemeleri ile çarşı içindeki otopark alanlarından en faydalı şekilde yararlanılmasını sağlayacağız. Çarşı içindeki cep otoparklarını esnafımıza gelen müşteriler için kullanmak amacıyla süre sınırlamalı park düzenlemesi yapacağız. Esnafımızın ve çevre halkımızın araçları için ise daha arka bölümlerde otopark alanları oluşturacağız. Engelli bireyler için ise her bölümde en az 2 araçlık park alanı ayıracağız. Belli saatler haricinde malzeme ve benzeri yük taşıyan araçların çarşı merkezine girişine sınırlama getireceğiz."