ÇİÇEK; KIRKPINAR, GÜLDİBİ VE YANIK MAHALLELERİNDE

Millet İttifakı Sapanca Belediye Başkan Adayı Cengiz Çiçek, seçim çalışmalarına Kırkpınar, Güldibi ve Yanık Mahallelerinde devam etti.

KIRKPINAR

Çiçek çalışmalar kapsamında bu haftaki ilk ziyaretlerini Kırkpınar Mahallesinde gerçekleştirdi. Esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Çiçek, Alt ve üstyapı eksilikleri, yollardaki teknik sıkıntılar,  işletmelerin yaşadıkları park sorunları gibi birçok konuda vatandaşların şikayetlerini dinledi.

Proje ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan Çiçek, "Emek ve alın teri en yüce değerdir. Sorunları en iyi şekilde çalışarak hep birlikte çözüme ulaştıracağız. Sapanca esnafımızı yenilikçi ve teknolojik kapasiteleri kullanarak, çözümler geliştirerek, karlılıklarının arttırılması konusunda çaba sarf edeceğiz. Esnafımızın, tüccarımızın, girişimcilerimizin Sapanca'nın nabzı olduğuna inanıyorum. Onları içtenlikle dinleyip sorunlarına çözüm bulma konusunda kararlıyız" dedi.

GÜLDİBİ

Çiçek seçim çalışmaları kapsamındaki ziyaretlerinin diğer bir bölümünde ise Güldibi Mahallesi'ndeydi.

Daha mutlu daha umutlu daha üretken gelecek için, Sapanca'da kapı kapı dolaşarak ziyaretler gerçekleştirdiklerini kaydeden Çiçek, "Vatandaşlarımızı dinleyip gerekli notlarımızı alıyoruz. Vatandaşın sıkıntısı bizim sıkıntımızdır gözüyle bakıyoruz. Sorunların çözümü konusunda da elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. Gençlerimizin fikirleri ve önerileri de bizler için ayrı bir önem taşıyor. Özellikle Kırkpınar bölgemizde genç girişimlerimiz çok güzel projeler hayata geçirmişler. Bu projeler bizler için yol gösterici olacaktır" diye konuştu.

YANIK

Yanık Mahallesi'nde de ziyaretler gerçekleştiren Çiçek, "Mahalle sakinlerimizin evlerinde ziyaret edip, basit bir tokalaşmadan ziyade güven yüklü, umut yüklü o yüreklere dokunmaya gayret ediyoruz.  Sapanca'nın güzel yarınları için vatandaşların sıkıntılarını tek tek dinliyoruz" dedi.

Çiçek, "Vatandaşlarımızın bizlere ilettiği sorunların çoğu sadece Yanık'ın değil Sapanca'nın her yerinde var olan, vatandaşların dile getirdikleri genel sıkıntılar. Vatandaşlarımız sürekli en temel ihtiyaç olan alt ve üstyapıdaki eksiklikler karşısında zor anlar yaşadıklarını dile getiriyor. Bunun yanında Yanık'ın köy vasfından mahalle vasfına geçirilmesi ile birlikte zamanında köy büyüklerinin bakır kazanlarını, kaplarını satıp elbirliği ile satın aldıkları, Köy Düzü olarak bilinen alanın ellerinden alınıp belediyeye geçmesi ve belediye borçlarına karşı ipotek altına alınmasına tepkiler var. Biz bu yerin yeniden köy halkına iadesi için gereken neyse yapacağız. Bu konuda zaten şuanda bir çalışmamız mevcut. Kültür ve sanat evi olarak kullandıkları, tarihi dokusu ile Yanıklılar için ayrı bir yeri olan eski okullarının restorasyon yapılabileceği yerde, yıkılıp yerine 4 katlı, köyün havasına uygun olmayan bir yapının oturtulması yerel halk için ayrı bir huzursuzluk oluşturmuş durumda. Yanık sınırları içerisindeki mera, çöplük olmuş ve bazı otellerinin çöpleri buraya boşaltılmaya başlanmış. Planlanan değirmen projesi hayata geçirilmemiş. Bizim belediyecilik anlayışımızda 3 temel kuralımız var. 1.Belediye hazine arazilerini SATMAYALIM. 2. Belediyeciliği ticarethane anlayışından kurtaralım. 3. Bizden sonrakilerinde satmaması için hukuken garanti altına alalım" şeklinde konuştu.