CHP DEPREM ŞEHİTLERİ İÇİN HELVA DAĞITTI

Cumhuriyet Halk Partisi Sapanca İlçe Başkanlığı, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 20'nci yıldönümünde, depremde hayatını kaybetmiş vatandaşlarımız için helva dağıttı.

CHP Sapanca İlçe Teşkilatı, parti teşkilat binası önünde kurduğu stantta vatandaşlara ve çevre esnafına helva ikram etti.

Gençlik ve Kadın Kolları işbirliğinde gerçekleştirilen etkinlik hakkında açıklamada bulunan İlçe Başkanı Nuray Dikmen, "17 Ağustos Marmara Depreminin 20. Yılında, depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Bu acı olayda kimileri eşlerini, kimileri yavrularını, kimileri analarını, babalarını, arkadaşlarını yani bir çoğumuz canlarımızı yitirdik. Peki bu gibi doğal afetlerde aynı acıların yaşanmaması için önlemler alındı mı? Asıl bu soruyu sormamız lazım. Türkiye deprem kuşağında bir ülke. Ama depremlerde yıkımın asıl sebebi deprem değil, ihmaller, imar afları ve rantiyecilik. Maalesef geçen 20 yılda pek bir şeyin yapılmadığını görüyoruz. Hatta oy uğruna yeni imar afları çıkarılmaya devam ediyor. Hala deprem tehlikesi ile karşı karşıya olan ülkemizde yetkililer bir an önce gerekli önlemleri almalılar ki aynı acıları bir daha yaşamayalım" şeklinde konuştu.